8ος χρόνος, ημέρα 2440η
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Ρώσοι συνταγματάρχες βρίζουν τον Πούτιν για τις αποτυχίες στην Ουκρανία - Υποκλαπείσα συνομιλία

Ρώσοι συνταγματάρχες βρίζουν τον Πούτιν για τις αποτυχίες στην Ουκρανία - Υποκλαπείσα συνομιλία
Ap Images

Δύο Ρώσοι συνταγματάρχες βρίζουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και τον υπουργό Άμυνάς του, Σεργκέι Σοϊγκού, επιρρίπτοντάς τους ευθύνες για τις αποτυχίες στο στρατιωτικό πεδίο στην Ουκρανία, σε υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία. Το ουκρανικό δίκτυο Radio Free Europe δημοσίευσε τη συνομιλία, την οποία γνωστοποίησε ότι παρέλαβε από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Στο υποκλαπέν ηχητικό ντοκουμέντο πρωταγωνιστούν ο Βλαντιμίροβιτς Βλάσοφ και ο Βιτάλι Κόβτουν. «Ένας γ@μ…ένος πύραυλος έπρεπε να πέσει στην oυκρανική Βουλή στο Κίεβο. Γιατί δεν έπεσε. Να πάρει, δεν το καταλαβαίνω, είσαι γ@μ...ένος γ@μ..όλη Πούτιν», ακούγεται να λέει ο Κόβτουν. «Γιατί δεν έπεσε πύραυλος στο Κίεβο… Κάτι δεν έγινε σωστά», συμπληρώνει στον διάλογο που θεωρείται ότι έγινε στις 14 Απριλίου.

«Τελείως ανίκανος ο Σοϊγκού»

Στο στόχαστρο των Ρώσων συνταγματαρχών μπήκε και ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας. «Ο Σεργκέι Σοιγκού είναι τελείως ανίκανος», ακούγεται να λέει Ρώσος στρατιωτικός, ο οποίος φέρεται να είναι ο Βλαντιμίροβιτς Βλάσοφ. «Απλώς ένας γ@@@..ος σόουμαν», προσθέτει.

Ο Βλάσοφ αποκαλεί επίσης τον στρατηγό Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, τον ανώτατο διοικητή της Ρωσίας στην Ουκρανία, «εντελώς ανόητο» και «ανεγκέφαλο γ@@...ο ηλίθιο».

Οι New York Times ανέφεραν την Τρίτη ότι ο Ντβόρνικοφ δεν έχει εμφανιστεί εδώ και δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι να εικάζουν ότι μπορεί να έχει χάσει πια τη θέση του.

Συνομιλίες Ρώσων στρατιωτών

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο, η oυκρανική υπηρεσία ασφαλείας ανέφερε ότι υπέκλεψε και συνομιλίες μεταξύ Ρώσων στρατιωτών. Οι Ρώσοι φέρονται να αναφέρουν ότι κακοποίησαν σεξουαλικά 16χρονη Ουκρανή. «Έχουμε τρεις άντρες τανκ εδώ», ακούγεται να λέει Ρώσος στρατιώτης. «Βίασαν ένα κορίτσι».

«Ποιος το έκανε;» ακούγεται τότε να ρωτά μια Ρωσίδα, προτού ο Ρώσος στρατιώτης απαντήσει γρήγορα: «Οι τρεις από τα άρματα μάχης… Ήταν 16 ετών».

Στη συνέχεια, σε ένα άλλο ηχητικό απόσπασμα που έχει υποκλαπεί, Ρώσος ακούγεται να ρωτά τον ίδιο Ρώσο στρατιώτη αν έτρωγε καλά ενώ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή.

«Όχι άσχημα. Είχαμε Alabay χθες», απάντησε, αναφερόμενος σε μια ράτσα σκυλιών της Κεντρικής Ασίας που φέρεται να έφαγαν οι Ρώσοι στρατιώτες επειδή είχαν «βαρεθεί» τα έτοιμα γεύματα που τους παρείχε το Κρεμλίνο.