Ρωσία: Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 6.718 κρούσματα και 176 θάνατοι

Ρωσία: Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 6.718 κρούσματα και 176 θάνατοι

Στη Ρωσία το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 6.718 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ συνολικά τα κρούσματα ανήλθαν στις 667.883, ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πέθαναν 176 άτομα, ενώ συνολικά από τότε που άρχισε η πανδημία έχουν πεθάνει 9.859 άτομα. Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 1,48% του συνόλου των καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορονοϊού στη Ρωσία ήταν σήμερα 0,98 και 0,87 στη Μόσχα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου TASS, που βασίστηκαν σε δεδομένα της επιτροπής αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ο δείκτης μεταδοτικότητας σε όλη τη χώρα δεν υπερβαίνει τη μονάδα (1) από τις 16 Ιουνίου και στη Μόσχα από τις 4 Ιουνίου.

Η Ρωσία είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψει στην κανονικότητα μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξη του στο πρκατορείο Interfax την εκτίμηση ότι είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψει η Ρωσία στην κανονικότητα μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου

«Τι σημαίνει κανονική ζωή; Σημαίνει επισκέψεις κοντσέρτων, αεροπορικές μετακινήσεις, πλήρης εργασία, πλήρεις διακοπές. Κατά την άποψη μου είναι λίγες οι πιθανότητες να γίνει αυτό πριν τον Φεβρουάριο. Πρέπει να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού», δήλωσε ο Μουράσκα.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν θα υπάρξει δεύτερο κύμα έξαρσης του κορονοϊού τέτοια έκτασης λέγοντας ότι είναι ελάχιστα πιθανό, ότι θα υπάρξει δεύτερο κύμα τέτοιας κλίμακας όπως ήταν το πρώτο» καθώς όπως είπε «αποκτήσαμε ορισμένη ανοσία, δημιουργήσαμε σύστημα θεραπείας, και μέτρων προφύλαξης» και εφόσον εξακολουθήσουν να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν 40 θάνατοι γιατρών από τον κορονοϊό στη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι γενικά αν δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα τα κρούσματα του κορονοϊού στη Ρωσία να ήταν ενδεχομένως εκατομμύρια. Ανέφερε επίσης ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν 3.500 άτομα σε ΜΕΘ, τονίζοντας ότι πρόκειται για μεγάλο αριθμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ