Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η φάση ΙΙ των δοκιμών του εμβολίου EpiVacCorona

Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η φάση ΙΙ των δοκιμών του εμβολίου EpiVacCorona

Η Ρωσία ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές του δεύτερου υποψηφίου εμβολίου κατά του Covid-19 που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας, μεταδίδει το πρακτορείο RIA επικαλούμενο την ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor), όπως μεταδίδει το Reuters και το Tass.

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού κατοχυρώθηκε σήμερα επίσημα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία ανακοίνωσε ότι «το κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector πήρε την άδεια για το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε». Το εμβόλιο κατοχυρώθηκε με την ονομασία EpiVacCorona.

Το Ινστιτούτο Vector στις 24 Ιουλίου πήρε την άδεια από το ρωσικό υπουργείο Υγείας για την έναρξη των κλινικών δοκιμών του εμβολίου σε εθελοντές. Ο πρώτος εθελοντής εμβολιάσθηκε στις 27 Ιουλίου. Η τελική ομάδα εθελοντών -- αποτελούμενη από 20 άτομα -- που συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα ανακοίνωσε επίσης ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου επρόκειτο να ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία θα ξεκινούσαν οι κλινικές δοκιμές της λεγόμενης φάσης ΙΙΙ.