Ρωσία: Οι θάνατοι τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 28,8% σε σχέση με το 2019

Ρωσία: Οι θάνατοι τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 28,8% σε σχέση με το 2019

Ο πληθυσμός της Ρωσίας μειώθηκε μέσα σε διάστημα εννέα μηνών, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο κατά 387 χιλιάδες άτομα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat) η οποία παράλληλα κατέγραψε αύξηση θανάτων τον Σεπτέμβριο κατά 28,8% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στην Ρωσία καταγράφηκαν 170.717 θάνατοι τον Σεπτέμβριο μήνα, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 28,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε σήμερα η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat)

Στους θανάτους αυτούς περιλαμβάνονται επίσημα και οι 9.798 θάνατοι που σχετίζονται με πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19. Από τους θανάτους αυτούς, για τις 5.199 περιπτώσεις, ο κορονοϊός ήταν η βασική αιτία θανάτου, σύμφωνα με την Rostat.

Παράλληλα η Rostat κατέγραψε για πρώτη φορά από τις αρχές του έτους αύξηση των γεννήσεων τον μήνα Σεπτέμβριο, καθώς γεννήθηκαν 130.400 παιδιά, που σημαίνει ότι υπήρξε αύξηση της τάξεως του 7,5% σε σχέση με τον μήνα Σεπτέμβριο του 2019.

«Η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι αρκετά τεταμένη»

Η κατάσταση στη Ρωσία με τον κορονοϊό είναι αρκετά τεταμένη, ενώ σε μια σειρά περιφέρειες είναι δύσκολη, δήλωσε η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για την προστασία της υγείας του καταναλωτή Άννα Ποπόβα, επισημαίνοντας ότι πιο συχνά οι άνθρωποί μολύνονται από τον κορονοϊό στα μέσα μαζικών συγκοινωνιών.

Η ίδια συνέστησε στους Ρώσους πολίτες να περάσουν την πρωτοχρονιά στο σπίτι τους και στον καθαρό αέρα αν μπορούν να συνδυάσουν και τα δύο.

Η ίδια εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του δεύτερου ρωσικού εμβολίου EpiVacKorona θα ξεκινήσει μετά από μια εβδομάδα.

AP Photo/Evgeniy Sofiychuk