Ρωσία: Γνωστός μπλόγκερ και επικριτής του Πούτιν έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

Ρωσία: Γνωστός μπλόγκερ και επικριτής του Πούτιν έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

Την ώρα που ο Αλεξέι Ναβαλνι βρίσκεται ακόμα σε γερμανικό νοσοκομείο έχοντας πέσει θύμα δηλητηρίασης, ο Γιγκόρ Ζούκοφ, ένας από τους γνωστότερους μπλόγκερ της Ρωσίας και ακτιβιστής γνωστός για την ανοιχτή κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση Πούτιν νοσηλεύεται μετά επίθεση που δέχθηκε από δύο άγνωστους κοντά στο σπίτι του στη Μόσχα.

Η πολιτική οργάνωση του Ζούκοφ, γνωστή ως Ομάδα του Ζούκοφ (Komanda Zhukova), δήλωσε στο Facebook ότι ο ακτιβιστής δέχθηκε επίθεση χθες μετά από μια διαδικτυακή ομιλία κατά την οποία άσκησε κριτική στη ρωσική κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στη Λευκορωσία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζούκοφ βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για την κριτική που ασκεί στον Ρώσο πρόεδρο, αφού τον περασμένο Δεκέμβριο καταδικάστηκε από δικαστήριο σε διετή αποχή από το blogging και σε τριετή καταδίκη με αναστολή.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ζούκοφ ήταν κεντρική φιγούρα των αντικαθεστωτικών κινητοποιήσεων στη ρωσική πρωτεύουσα, οπότε μέσα από σειρά βίντεο καλούσε τους Ρώσους να ανατρέψουν τον Πούτιν και το καθεστώς του, χαρακτηρίζοντάς τον κιόλας «δικτάτορα» και «τύραννο».