Reuters: H ΕΚΤ πιέζει την Deutsche Bank να βρει γρήγορα επόμενο Πρόεδρο

Reuters: H ΕΚΤ πιέζει την Deutsche Bank να βρει γρήγορα επόμενο Πρόεδρο

Η ΕΚΤ φέρεται να ζήτησε από την Deutsche Bank αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες να βρει νέο Πρόεδρο στη θέση του Πολ Αχλετνερ καθώς η λήξη της θητείας του πλησιάζει, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος αναμένεται να αποχωρήσει τον προσεχή Μάιο μετά από 10 δύσκολα χρόνια στη θέση αυτή που περιλάμβαναν δύο αλλαγές διευθύνοντος συμβούλου, ζημιές δισεκατομμυρίων και τεράστια πρόστιμα.

Ο 64χρονος έχει επιβιώσει από τρεις ψηφοφορίες των μετόχων με αντικείμενο την απομάκρυνσή του αλλά ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει το επόμενο έτος.

Με λιγότερο από έναν χρόνο να απομένει, η ΕΚΤ αναμένει ακόμη από την Deutsche να ορίσει τον  διάδοχο και τελευταία έχει ενισχύσει τις πιέσεις προς τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας και τον Πρόεδρο της, σημείωσαν οι πηγές.

Ο επικεφαλής της εποπτικής αρχή της ΕΚΤ (SSM), Αντρέα Ένρια, έχει αναφερθεί πολλές φορές στο ζήτημα και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία υψηλού επιπέδου με την τράπεζα, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος με άμεση γνώση του θέματος.

Η Deutsche επέστρεψε πρόσφατα στα κέρδη, αλλά παραμένει υπό στενή παρακολούθηση των ρυθμιστικών αρχών που προστατεύουν την υγεία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, του οποίου η τράπεζα, ως ένας από τους μεγαλύτερους δανειστές στον κόσμο, είναι κρίσιμο μέρος.

Μετά την οικονομική κρίση του 2008, η Deutsche Bank είχε πληρώσει τις μεγαλύτερες ποινές από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή τράπεζα, ύψους 19,4 δισ. δολάρια.

Η χαμένη της δεκαετία έγινε αισθητή ακόμη και την περίοδο μετά-κρίσης η οποία ήταν πολύ δύσκολη για πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες. Εκ των 25 μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου, ήταν η μόνη που είχε καθαρές ζημίες τα τελευταία 10 χρόνια, με ανταγωνιστές να απολαμβάνουν κέρδη 100 δισ. δολάρια.