Ρέθυμνο: Στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου στελέχη του ΟΑΚ, για επιθεώρηση

Ρέθυμνο: Στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου στελέχη του ΟΑΚ, για επιθεώρηση

Τις εργασίες που εκτελούνται αυτή την περίοδο στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου, ένα από τα σημαντικότερα έργα που εκτελούνται αυτό το διάστημα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, επιθεώρησαν σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, 'Αρης Παπαδογιάννης, με στελέχη του ΟΑΚ, παρουσία και του βουλευτή Ρεθύμνου και πρώην υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

  Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κλιμακίου στο εργοτάξιο, διαπιστώθηκε πως «οι εργασίες εκτελούνται απρόσκοπτα και με ικανοποιητικούς ρυθμούς», όπως επισημάνθηκε από τα στελέχη του ΟΑΚ, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε τεχνική σύσκεψη στα γραφεία του ΟΑΚ, στο Ρέθυμνο, για το ίδιο θέμα. Ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνου, ενόψει της Διακήρυξης του Διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου «Εργασίες Επισκευής Στεγανώσεων και Συντηρήσεων» στην εν λόγω μονή, τις επόμενες ημέρες.

Το έργο θα είναι προϋπολογισμού 133.296 ευρώ με ΦΠΑ και η χρηματοδότηση του γίνεται εξολοκλήρου από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. «Οι ρυθμοί εκτέλεσης είναι ικανοποιητικοί, όπως και η συνεργασία των φορέων που εμπλέκονται στην κατασκευή του φράγματος Ποταμών. Ο κ. Κεφαλογιάννης από την αρχή αυτής της προσπάθειας, στέκεται αρωγός και συνδράμει στην εξεύρεση άμεσων λύσεων, όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο» ανέφερε ο κ. Παπαδογιάννης, σε δήλωση του, για το έργο που υλοποιεί ο ΟΑΚ στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου. Αναφερόμενος δε στην συνάντηση που έγινε στη μονή της Αγίας Ειρήνης, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, υπογράμμισε πως «για μια ακόμη φορά, ο ΟΑΚ θα συνδράμει με τις τεχνικές γνώσεις των υπηρεσιών του, σ' ένα έργο, το οποίο θα φέρει την υπογραφή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Στόχος μας, είναι πολύ σύντομα οι εργασίες να ξεκινήσουν προκειμένου οι εγκαταστάσεις της μονής να θωρακιστούν».