7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

«Restart» με 10.000 δράσεις εθελοντισμού

«Restart» με 10.000 δράσεις εθελοντισμού

Restart στην ψυχική υγεία. τον πολιτισμό και το περιβάλλον καλεί να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος το Connect Your City.

Μέσα από ένα ευρύ και ποικιλόμορφο πεδίο δράσεων όλοι μπορούν να γίνουν μέλη της προσπάθειας μας για την υλοποίηση 10.000 δράσεων εθελοντισμού. 

Συγκεκριμένα συμμετέχοντας μπορεί κανείς να συμβάλλει σε δράσεις που αφορούν σε εθελοντική αιμοδοσία, κοινωνικό φαρμακείο, βοήθεια στο σπίτι σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης, καθαρισμό παραλιών, εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικό παιχνίδι και πολλές ακόμα δράσεις που σίγουρα θα ανακαλύψει κάποια που τον ενδιαφέρει.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 πραγματοποιούμε  έναν μαραθώνιο 10.000 εθελοντικών δράσεων μέσα από την εφαρμογή Connect Your City σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Στην εφαρμογή Connect Your City πάρε μέρος σε 10.000 δράσεις εθελοντισμού και πράξεις αλληλεγγύης  για εσένα και την πόλη σου , συγκέντρωσε πόντους και κέρδισε υπέροχα δώρα! 

Συγκεκριμένα, οι δράσεις όπως αναφέρονται στο δελτίο τύπου:

Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Μαϊου θα βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη σε ένα ξεχωριστό τριήμερο Πολιτισμού!

*Στον άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έπειτα από παραχώρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα βρίσκεται σημείο συλλογής του Fabric Republic, ενώ παράλληλα το Δίκτυο  Select Respect θα φτιάξει τον "Τοίχο του πολιτισμού", όπου οι πολίτες θα αφήνουν το δικό τους πολιτιστικό στίγμα!

**Στις 21/5 στις 16.00 η ομάδα «Library in Action» διοργανώνει κλειστό αφηγηματικό workshop με θέμα τα «Θρησκευτικά έθιμα». Στην αρχή κάθε διαδικτυακής εκδήλωσης του Library In Action / Βιβλιοθήκη σε Δράση όλα τασυμμετέχοντα πρόσωπα γνωρίζονται μεταξύ τους. Στη συνέχεια χωρίζονται σεμικρότερες ομάδες και επισκέπτονται τους αφηγητές (story tellers) σε «breakoutrooms», όπου μπορούν να συζητήσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους αφηγητές και να ανταλλάξουν εμπειρίες, ιδέες και βιώματα. Την Παρασκευή 21 Μαΐου, στο Library in Action / Βιβλιοθήκη σε Δράση θα συγκεντρωθούν αφηγητές/τριες (storytellers), εκπρόσωποι επιδραστικών θρησκειών του κόσμου για να μας μιλήσουν για τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της εκάστοτε θρησκείας. Συγκεκριμένα, ο π. Γεώργιος Παλαμάρης, εφημέριος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου στη Νάξο θα μας μιλήσει για τα ήθη και έθιμα της Καθολικής Εκκλησίας, ο Σαμπρή Χατζηιμπράμ για τα Ισλαμικά θρησκευτικά έθιμα και ο Λέων Καπέτας για τα έθιμα της Ισραηλιτικής κοινότητας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ και να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.  

Παράλληλα, στις 21/05 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης οι εθελοντές/-τριες του ESC του YOU IN EUROPE θα πραγματοποιήσουν ένα DIYzero-wasteεργαστήρι και οι εθελοντές/-τριες της United Societies of Balkans θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε διάφορες γλώσσες της Ευρώπης μέσω ένα Tandemγλωσσών.

Άλλες δράσεις

Επίσης ! Θέλεις να δεις την παραλία της Θεσσαλονίκης από διαφορετική ματιά;
Θέλεις να συνεισφέρεις στην κοινωνία γύρω σου αλλά και στον κόσμο, όμως δεν ξέρεις πως; Περπατά μαζί μας στο "Κινητοποιήσου και ανακάλυψε" και ανακάλυψε πως μπορείς να δεις την πόλη σου μέσα από τον εθελοντισμό! Σκάναρε το QRcode με το κινητό σου, λύσε τον γρίφο μαθαίνοντας περισσότερα για τον εθελοντισμό και βρες τον επόμενο! Λύσε όλους τους γρίφους για μια έκπληξη! Τη δράση υλοποιεί το Infinity Greece το Σάββατο 22 Μαΐου από τις 16:00 έως τις 20:00. 

Την Κυριακή 23 Μαΐου το Erasmus Student Network (ESN)Thessaloniki διοργανώνει ένα κυνήγι θησαυρού από τις 16:00 έως τις 20:00. Έλα και εσύ να γνωρίσεις τους διεθνείς φοιτητές και να ζήσεις το Erasmus+ στην πόλη σου! Οι εθελοντές του μεγαλύτερου φοιτητικού εθελοντικού οργανισμού της Ευρώπης θα είναι εκεί, να σε ενημερώσουν σχετικά με τις δράσεις τους και τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει το πρόγραμμα. Ο εμπλουτισμός της κοινωνίας μέσω των διεθνών φοιτητών το όραμα τους και το «unityindiversity» μία από τις αξίες τους.

Για να πάρετε μέρος στο Restart κατεβάστε την εφαρμογή CONNECTYOURCITY, εδώ.