Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, 22:38
Τελευταία ενημέρωση: 23:06

-A +A

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ραγδαία κλιμάκωση και παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, 22:38
Τελευταία ενημέρωση: 23:06
Ραγδαία κλιμάκωση και παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού
-A +A

Τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τη «ραγδαία κλιμάκωση και παγκόσμια εξάπλωση» της πανδημίας του κορονοϊού εξέφρασε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τονίζοντας ότι «τις τελευταίες 5 εβδομάδες καταγράφηκε μια σχεδόν εκθετική αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων».

«Την ώρα που έχουμε εισέλθει στον τέταρτο μήνα της πανδημίας, ανησυχώ βαθιά από τη ραγδαία κλιμάκωση και την παγκόσμια διασπορά των κρουσμάτων», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγκέσους.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Γενεύη είπε: «Τις τελευταίες 5 εβδομάδες καταγράφηκε μια σχεδόν εκθετική αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και ο αριθμός των θανάτων έχει υπερδιπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα».

«Τις επόμενες λίγες ημέρες θα φθάσουμε το 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους 50.000 θανάτους παγκοσμίως» επισήμανε ο Τέντρος.

«Πρόκειται για την πρώτη πανδημία που προκαλεί ένας κορονοϊός (...) και η συμπεριφορά του δεν είναι πολύ γνωστή. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να πολεμήσουμε αυτόν τον άγνωστο και επικίνδυνο ιό» απηύθυνε έκκληση ο αξιωματούχος.

Περισσότερα από 865.000 κρούσματα έχουν επισήμως ανακοινωθεί παγκοσμίως, εκ των οποίων άνω του 50% στην Ευρώπη, 189.000 στις ΗΠΑ και περισσότερα από 110.000 στην Ασία.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα