Πρύτανης ΑΠΘ: Είμαστε σε κρίσιμη καμπή στη Θεσσαλονίκη

Πρύτανης ΑΠΘ: Είμαστε σε κρίσιμη καμπή στη Θεσσαλονίκη

«Δεν θα με εξέπληττε εάν έμπαιναν για ένα μικρό διάστημα -μιας ή δυο εβδομάδων- κάποια επιπλέον μέτρα και για τη Θεσσαλονίκη. Όμως δεν είμαστε στο σημείο της τραγικής κατάστασης», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας στον Real Fm 107,1.

«Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Είμαστε στο σημείο που πρέπει να προσέξουμε για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαϊωάννου τονίζοντας την ανάγκη της τήρησης των μέτρων από όλους.

Επίσης, αναφέρθηκε στις πρόσφατες μετρήσεις της διεπιστημονικής επιτροπής στα αστικά λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης που έδειξαν διπλασιασμό του ιικού φορτίου, ενώ γνωστοποίησε πως σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο, Πέμπτη, θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η ανάλυση των νέων μετρήσεων.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, αυτή τη στιγμή το επιδημιολογικό φορτίο της Θεσσαλονίκης είναι στα επίπεδα της 20ης Οκτωβρίου 2020, όταν άρχιζε, δηλαδή, η πορεία της πανδημίας προς τον «μαύρο»- όπως αποδείχτηκε- Νοέμβρη.