8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Πρόταση Γ. Πατούλη στον Π. Κουρουμπλή για νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης των δήμων

Συγκεκριμένη πρόταση για ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης το οποίο θα αντλεί οικονομικούς πόρους από το ποσό που δε θα απορροφηθεί για την χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και από το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ, κατέθεσε η ΚΕΔΕ, στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή.

Στην πρόταση που απέστειλε στον υπουργό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προβλέπεται η δυνατότητα να τύχουν χρηματοδότησης, τιμολογημένες ή μη δαπάνες λόγω αδυναμίας καταβολής του σχετικού ΦΠΑ - οφειλές των ΟΤΑ Α'' μέχρι 31/03/2016, οι οποίες δεν είχαν εγγραφεί στην σχετική ''''Αναφορά'''' που αναρτάται στον Κόμβο δημοσίευσης (''''portal'''') Οικονομικών στοιχείων ΟΤΑ Α' Βαθμού.

Η ίδια διαδικασία προτείνεται για ληξιπρόθεσμες οφειλές των δήμων για τις οποίες έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις μέχρι 31/03/2016, οφειλές όμως που ήταν αδύνατο να είχαν εγγραφεί στον Κόμβο δημοσίευσης (''''portal'''') Οικονομικών στοιχείων ΟΤΑ Α' Βαθμού, διότι ήταν ανέφικτο να «κλείσει» ο προϋπολογισμός τους αλλά και για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που θα εκδοθούν μέχρι 31/12/2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ