ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1995η
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Πρόσκληση Μενδώνη σε Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη

Πρόσκληση Μενδώνη σε Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη

Σε δυσμενή θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας μετά την πρόσκληση της υπ. Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη να ξεναγηθεί στην Ακρόπολη από την ίδια και από τον καθηγητή Μανώλη Κορρέ.

Σε επιστολή της, η κα Μενδώνη, τονίζει ότι παρακολουθεί με προσοχή τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα σχετικά με τα έργα και τις εργασίες στον Ιερό Βράχο – «αντιλαμβάνομαι ότι έχετε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χώρο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- και τον καλεί, όποτε του το επιτρέπει το πρόγραμμά του, να τον ξεναγήσει σε αυτόν, μαζί με τον κ. Κορρέ.

Εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει το έργο με πιο πρόσφατη την ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα ότι το όνομα της υπουργού επρόκειτο να συμπεριληφθεί σε επιγραφή που θα τοποθετούνταν στον Ιερό Βράχο.

Σημειωτέον ότι αυτό συνέβη παρ' ότι το υπουργείο είχε ήδη διαψεύσει σχετικό δημοσίευμα. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρ' ότι πολιτικός μηχανικός δεν επέδειξε μέχρι τώρα κάποια ευαισθησία, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής ανέβει στην Ακρόπολη, προκειμένου να ζητήσει επίσημη ενημέρωση

Αναλυτικότερα, η υπουργός Πολιτισμού αναφέρει:

«Παρακολουθώ με προσοχή τις δηλώσεις σας σχετικά με τα έργα και τις εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στα επ’ αυτού κείμενα μνημεία και αντιλαμβάνομαι ότι έχετε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χώρο. Ως εκ τούτου, επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να σας προσκαλέσω και να σας ξεναγήσουμε μαζί με τον Ακαδημαϊκό καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ, όποτε το πρόγραμμά σας το επιτρέπει».