Πρόσκαιρες βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις την Τρίτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Πρόσκαιρες βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις την Τρίτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Την Τρίτη αναμένονται πρόσκαιρα φαινόμενα με γρήγορη κίνηση από βορρά προς νότο της χώρας. Σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο, καθώς επίσης σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Μεμονωμένες καταιγίδες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και σε ηπειρωτικά τμήματα.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Κρήτης. Στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα. Στα Δυτική Ελλάδα, στα κεντρικά ηπειρωτικά, καθώς επίσης στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, ο καιρός θα παρουσιάσει πολύ γρήγορη βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση κατά 9-10 βαθμούς, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 6, στην Ήπειρο από -3 έως 8 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 10 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 4 έως 9 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

 Στο Ιόνιο και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 Μποφόρ. Στο Κεντρικό και Βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 Μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με σταδιακή ενίσχυση. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 Μποφόρ, αλλά το πρωί θα στραφούν σε βόρειους με ίδιες εντάσεις. Τις μεσημεριανές ώρες στο σύνολο του Αιγαίου θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές κατά τόπους. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, στα ημιορεινά και αρχικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια και δυτικά του νομού, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν σταδιακά σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Πάντως, θα υπάρχουν και σημαντικά διαστήματα χωρίς φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-7 Μποφόρ και πιθανώς τοπικά στα ανατολικά και στα ημιορεινά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις σε περιοχές από τα 200 μέτρα και υψηλότερα, αλλά τα φαινόμενα το πρωί θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.