Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 15:39

-A +A

Πρόεδρος ΤΕΕ: Ενημερώσαμε ότι διαθέτουμε 300 εθελοντές και δεν πήραμε απάντηση

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 15:39
Πρόεδρος ΤΕΕ: Ενημερώσαμε ότι διαθέτουμε 300 εθελοντές και δεν πήραμε απάντηση
-A +A

Στην απουσία μιας απάντησης αναφέρθηκε ο Γιώργος Στασινός όταν ενημέρωσε τον κ. Τόσκα και τον κ. Καπάκη ότι το ΤΕΕ έχει στη διάθεση του 300 εθελοντές ενώ ελλιπής ήταν και η ανταπόκριση της Πολιτικής Αεροπορίας όταν έκανε αίτημα να αποτυπώσει την κατάσταση και να βοηθήσει σχετικά με τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική

«Από την πρώτη στιγμή στείλαμε επιστολή στον κ. Τόσκα, στον κ. Καπάκη και τους ενημερώσαμε ότι έχουμε στη διάθεσή τους 300 εθελοντές και ακόμα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση. Κάναμε αίτημα στην υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας για να αποτυπώσουμε την κατάσταση και να βοηθήσουμε για να δούμε σε ποιον ανήκει το κάθε σπίτι κ.ο.κ και η απάντηση που πήραμε ήταν ότι την ίδια εργασία κάνει το υπουργείο Υποδομών», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ ενώ συνέχισε λέγοντας πως «θα πρέπει να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση για να μην υπάρξουν ξανά τέτοια φαινόμενα».

Όπως επεσήμανε ο Γ. Στασινός στον realfm 97,8 «η κατάσταση που υπήρχε στο Μάτι, υπάρχει και σε άλλες περιοχές της χώρας. Υπήρξαν 156 δηλωμένα αυθαίρετα σε ένα σύνολο πολλών κατοικιών. Ενδεχομένως υπάρχουν και κάποια που δεν έχουν δηλωθεί καν γιατί είναι σε δασική περιοχή και σε γιαλό - παραλία που απαγορεύεται να δηλωθούν.

Επιπλέον, ο Γ. Στασινός επισήμανε: «Οι πλημμύρες μας δίνουν ενδεχομένως κάποιο χρόνο αντίδρασης και η φωτιά μας δίνει απεριόριστο χρόνο αντίδρασης.

«Μπορεί τα σπίτια να καιγόντουσαν, μπορεί η άναρχη δόμηση να βοηθούσε σε αυτό, αλλά είναι ανεξήγητο πως έχουμε τόσες χαμένες ανθρώπινες ζωές. Υπάρχει τεχνολογία που μας βοηθάει να ενημερώσουμε τους πολίτες. Αν είχαμε κάνει αυτές τις ενέργειες και είχαμε θύματα θα το καταλάβαινα. Όμως τώρα δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά και μου είναι αδιανόητο ότι χάσαμε τόσες ανθρώπινες ζωές» πρόσθεσε.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ «η κατάσταση που υπήρχε στο Μάτι, υπάρχει και σε άλλες περιοχές της χώρας. Υπήρξαν 156 δηλωμένα αυθαίρετα σε ένα σύνολο πολλών κατοικιών. Ενδεχομένως υπάρχουν και κάποια που δεν έχουν δηλωθεί καν γιατί είναι σε δασική περιοχή και σε γιαλό - παραλία που απαγορεύεται να δηλωθούν.

Οι νόμοι για τα αυθαίρετα καλώς δημιουργήθηκαν, γιατί έχουμε 1 εκατομμύριο δηλώσεις αυθαιρέτων. Όλα αυτά τα ήξερε η πολιτεία και έπρεπε να τα έχει καταγράψει, έτσι ώστε να μπορεί να σχεδιάσει και να κάνει τα απαραίτητα έργα υποδομής για να μην είναι οι πολίτες β'' κατηγορίας σε αυτές τις περιοχές».

«Να είμαστε ρεαλιστές. Αυτή τη στιγμή επειδή δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί τίποτα παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Θα έπρεπε να έχουμε ηλεκτρονική καταγραφή όλων των αυθαιρέτων, ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κατοικιών που υπάρχουν σήμερα και από εδώ και πέρα όλα να λειτουργούν ηλεκτρονικά» πρόσθεσε.

«Τις τελευταίες μέρες γίνονται επικοινωνιακά παιχνίδια για να διαχειριστεί η υπάρχουσα κατάσταση», κατέληξε.

Φωτογραφία intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα