Πρόβλημα η διστακτικότητα των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων να εμβολιαστούν
Α. Φάουτσι

Πρόβλημα η διστακτικότητα των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων να εμβολιαστούν

Το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα μέσω των εμβολιασμών κινδυνεύει από τη διστακτικότητα πολλών συμπολιτών του, κυρίως ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

"Απλώς δεν το καταλαβαίνω", δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, στο "Meet the Press" του NBC όταν ρωτήθηκε για δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι πολλοί Ρεπουμπλικάνοι, ειδικά άντρες, δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο.

Μια δημοσκόπηση των PBS News Hour / NPR / Marist έδειξε ότι το 41% ​​των ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικάνοι δηλώνουν ότι δεν θέλουν να κάνουν κανένα από τα εγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

"Πρέπει να διαχωρίσουμε την πολιτική από την κοινή λογική", δήλωσε ο Φάουτσι ο οποίος ευχήθηκε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ  να παροτρύνει δημοσίως τους υποστηρικτές του να κάνουν το εμβόλιο. "Μακάρι να το έκανε", είπε ο Φάουτσι σε μια άλλη συνέντευξη στο Fox News την Κυριακή. "Θα ήταν πραγματικά σημαντικό αν παρότρυνε τους υποστηρικτές του να το κάνουν δημόσια", πρόσθεσε.

Συνέχισε να προειδοποιεί για να μην είναι εφησυχασμένος στις ΗΠΑ, ακόμη και όταν οι περιπτώσεις και οι νοσηλείες μειώνονται απότομα και ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνεται.

"Οι μεταλλάξεις αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο και έχουν συμβάλει σε μια νέα αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, όπου έχουν γίνει λιγότεροι εμβολιασμοί" είπε ο Φάουτσι αναφορικά με την επιστροφή στην κανονικότητα και την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Την Πέμπτη, ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι όλοι οι ενήλικες Αμερικανοί θα μπορούν να κάνουν εγγραφούν από την 1η Μαΐου στην σχετική λίστα για να κάνουν το εμβόλιο με στόχο η χώρα να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή μέχρι την Ημέρα Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου.