Προβάδισμα Μπάιντεν 9% και 13% δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα Μπάιντεν 9% και 13% δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Παγιώνεται το προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις. 

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση του YouGov σε δείγμα 1.200 ατόμων,  δίνει προβάδισμα στον Δημοκρατικό υποψήφιο 9% μονάδες έναντι του Ρεπουμπλικανικού προέδρου. 

Ο Μπάιντεν συνεχίζει να ηγείται του Τραμπ μεταξύ των εγγεγραμμένων Μαύρων ψηφοφόρων (81% έναντι 6%), των Ισπανόφωνων Αμερικανών (72% έναντι 19%). Ο Μπάιντεν προηγείται επίσης στις γυναίκες (53% έναντι 37%), ενήλικες κάτω των 30 ετών (52% έναντι 38%),

Παράλληλα, η δημοσκόπηση για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Μονμάουθ φέρνει τον Μπάιντεν να προηγείται με 13 μονάδες στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια την οποία το 2016 κέρδισε ο Τραμπ. Η νίκη εκείνη ήταν η πρώτη για Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο από το 1988.

Μια άλλη δημοσκόπηση του δικτύου CNBC, στις λεγόμενες κρίσιμες πολιτείες (swing states), Αριζόνα, Φλόριντα, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και Πενσιλβάνια δίνει στον Μπάιντεν προβάδισμα 6 μονάδων. Την ίδια ώρα οι ψηφοφόροι αυτών των πολιτειών εγκρίνουν μόνο κατά 45% την διακυβέρνηση Τραμπ εν αντιθέσει με 55% που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη. 

Τέλος, σύμφωνα με τον ιστότοπο FiveThirtyEight ο μέσος όρος της διαφοράς των δύο αντιπάλων στις τελευταίες δημοσκοπήσεις διαμορφώνεται στο 8,3% στις 14 Ιουλίου. 

AP Photo