Πρεσβεία ΗΠΑ στην Κύπρο: Tο άνοιγμα των Βαρωσίων εμποδίζει τις συνομιλίες

Πρεσβεία ΗΠΑ στην Κύπρο: Tο άνοιγμα των Βαρωσίων εμποδίζει τις συνομιλίες

Το άνοιγμα των Βαρωσίων είναι ασυμβίβαστο με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και αντιπαραγωγικό για την επανάληψη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε εκπρόσωπος της αμερικανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία.

Σε δήλωσή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις τουρκικές κινήσεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβεία τόνισε ότι «παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για τα Βαρώσια», για να προσθέσει πως το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου είναι ασυμβίβαστο με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Είπε ακόμη πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζουν να ζητούν την επίλυση των ζητημάτων μέσω του διαλόγου και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Πρόσθεσε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση του νησιού ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή».