ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

ΠΟΥ: Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων

ΠΟΥ: Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προέτρεψε την Τετάρτη τις χώρες να συνεχίσουν τη χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca, λίγα 24ωρα αφού αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, ανέστειλαν τη χρήση του.

Συμβαδίζοντας με τον ΕΜΑ, η Επιτροπή Ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων.

«Είναι πολύ ατυχές το γεγονός ότι αυτά τα ανησυχητικά μηνύματα βγαίνουν προς τα έξω από κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη, όταν αυτό που πρέπει να κάνουν είναι η ανοσοποίηση των πληθυσμών τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε ο καθηγητής Adam Finn, πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής εμβολίων και εμβολιασμού του ΠΟΥ Ευρώπης.

Η Επιτροπή «αξιολογεί προσεκτικά τα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Όταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΟΥ.