Ποτάμι: Ακούει κανείς τις κραυγές των εξαγωγέων;

Ποτάμι: Ακούει κανείς τις κραυγές των εξαγωγέων;

«Εκεί στην κυβέρνηση το Ποτάμι, μπορεί να μην θέλετε να το ακούτε. Αλλά τους εξαγωγείς θα κάνετε έναν κόπο να τους ακούσετε; Τους επιχειρηματίες που μπορούν να αλλάξουν την οικονομική μοίρα αυτής της χώρας, θα τους ακούσετε;», διερωτάται το Ποτάμι με αφορμή τα απογοητευτικά στοιχεία για τις εξαγωγές.

«Οι εξαγωγές καταρρέουν. Κατέγραψαν την χειρότερη υποχώρησή τους εδώ και τέσσερα χρόνια. Έπεσαν κάτω από τα 12 δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ). Ποσοστό; 8,1% πτώση», σημειώνεται.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

Οι καθημερινοί ήρωες των εξαγωγών έχουν αφεθεί στην τύχη τους χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς στήριξη από τους αρμόδιους φορείς. Παλεύουν με την συνεχή αύξηση φόρων και εισφορών που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα ακόμα και των λίγων υγιών επιχειρήσεων που έχουν παραμείνει στη χώρα.

Ενόψει της ΔΕΘ, οι εκπρόσωποι των εξαγωγέων της Βόρειας Ελλάδας βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου και έθεσαν ξανά τα προβλήματα ρευστότητας που απειλούν τη βιωσιμότητά τους και αναστέλλουν την ανάπτυξη των εξαγωγών. Ζήτησαν μεταξύ άλλων να αξιοποιηθούν και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, να επισπευθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια και να επιστραφεί άμεσα το πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ.

Στο Ποτάμι επιμένουμε να φωνάζουμε πως η ανάπτυξη των Εξαγωγών είναι απόλυτη προτεραιότητα για την επανάκαμψη της χώρας και την οριστική έξοδό της από την κρίση. Εξαγωγές σημαίνει ευρώ στη χώρα που οι επιχειρήσεις κλείνουν, πτωχεύουν, καταρρέουν.

Τις προηγούμενες φορές οι κραυγές των εξαγωγέων πήγαν στο βρόντο. Τώρα θα τις ακούσει κανείς;