7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Γ. Γεωργαντάς: Πώς θα γίνεται η είσοδος στους χώρους ψυχαγωγίας

Πώς θα γίνεται η είσοδος στους χώρους ψυχαγωγίας
Eurokinissi

Τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλίζεται η είσοδος τόσο στους αμιγώς για εμβολιασμένους χώρους ψυχαγωγίας όσο και στους μικτούς εξήγησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, διευκρινίζοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται ο έλεγχος από τα καταστήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός εξήγησε ότι  ο καταστηματάρχης δεν θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών, απλώς θα σκανάρει το QR που φέρουν τα πιστοποιητικά.

«Θα πηγαίνει ο εμβολιασμένος πελάτης με το πιστοποιητικό στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος, και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει. Στα μικτά μαγαζιά θα μπαίνουν αυτοί που έχουν αρνητικό τεστ. Το rapid τεστ γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο και καταχωρείται επίσημα από αυτό. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε εκδίδεται και το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει QR κωδικό. Απλώς θα πρέπει να υφίσταται την ταλαιπωρία, όταν θέλουν να ξαναβγούν, να πρέπει να ξανακάνουν τεστ», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς. 

Όσον αφορά την πορεία των ραντεβού εμβολιασμού μετά την ανακοίνωση των προνομίων για τους εμβολιασμένους, σημείωσε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα σε όλες τις κατηγορίες, όχι μόνο στους νέους. 

Αναλυτικά, από την περασμένη Δευτέρα που ανακοινώθηκε το freedom pass για τους νέους 18-24 ετών, έχουν προγραμματιστεί 120.000 νέα ραντεβού, που αντιστοιχούν περίπου σε 60.000 πολίτες όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Τα μισά περίπου εξ’ αυτών αφορούν νέους 18-24 ετών, οι οποίοι έχουν μπει στην πλατφόρμα και έχουν κλείσει τα ραντεβού τους. 

«Αυτή τη στιγμή έχουν όλη την άνεση να κλείσουν ραντεβού όποτε θέλουν και σε πολλά διαφορετικά σημεία. Αυτό ίσως τους αφήνει για να το δουν λίγο αργότερα. Από την άλλη, αν μείνουμε στον ρυθμό αυτό των εμβολιασμών, στους 100.000 την ημέρα, είναι πολύ ικανοποιητικός για να μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε τέλος του καλοκαιριού», επισήμανε, ενώ εκτίμησε ότι ως το τέλος Αυγούστου το ποσοστό θα αγγίξει το 70%.  

Παράλληλα, προανήγγειλε  την αποστολή νέων SMS τις επόμενες ημέρες στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση πολίτες για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό.