Πώς θα εισέρχονται στην Ελλάδα οι τουρίστες - Πότε ανοίγουν παιδότοποι και κλειστοί κινηματογράφοι
Εισήγηση Επιτροπής Ειδικών

Πώς θα εισέρχονται στην Ελλάδα οι τουρίστες - Πότε ανοίγουν παιδότοποι και κλειστοί κινηματογράφοι

Νέα βήματα ελευθερίας και επιστροφής στην κανονικότητα φέρονται να εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι για το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Ειδικών δίνει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα από αυτό το Σάββατο 19 Ιούνη των υπαίθριων παιδότοπων, των λούνα παρκ, των θεραπευτικών λουτρών και των υπηρεσιών μασάζ, ενώ από 1η Ιουλίου αναμένεται να ανοίξουν οι κλειστοί κινηματογράφοι με 50% πληρότητα.

Παράλληλα οι λοιμωξιολόγοι φέρονται να εξειδικεύουν τους όρους για το testing με τους οποίους θα εισέρχονται στη χώρα μας οι τουρίστες.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να δέχεται η Ελλάδα ταξιδιώτες υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Από τις πράσινες περιοχές είτε εμβολιασμένοι είτε με rapid test 48 ωρών είτε με PCR 72 ωρών
  • Από τις πορτοκάλι περιοχές εμβολιασμένους και με PCR 72 ωρών
  • Από τις κόκκινες περιοχές εμβολιασμένους και με PCR 72 ωρών και καραντίνα 7 ήμερων και στο τέλος της καραντίνας ξανά τεστ πριν κυκλοφορήσουν στη χωρά.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που είχε συνεδρίαση νωρίτερα, δίνει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα από αυτό το Σάββατο 19 Ιούνη των υπαίθριων παιδότοπων, των λούνα παρκ, των θεραπευτικών λουτρών και των υπηρεσιών μασάζ.

Παράλληλα, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν το άνοιγμα των κλειστών κινηματογράφων από την 1η Ιουλίου με 50% πληρότητα. Οι προϋποθέσεις είναι είτε το κοινό να είναι πλήρως εμβολιασμένο ή να έχει αρνητικό self test.

Τέλος, από το Σάββατο αναμένεται να επιτραπεί η είσοδος στα καταστήματα για ένα άτομο ανά 16 τμ, αντί για 25 τμ  που ισχύει σήμερα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις των αποφάσεων της κυβέρνησης θα γίνουν σήμερα (αντί για την Παρασκευή) από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.