Πώς κόπηκε το ρεύμα στην Ακρόπολη;

Πώς κόπηκε το ρεύμα στην Ακρόπολη;

Έρευνες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης πραγματοποιεί συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της πρωινής διακοπής ρεύματος στον Ιερό Βράχο. Ταυτοχρόνως, οι εργαζόμενοι διερευνούν άλλα δύο προβλήματα, που και αυτά εμφανίστηκαν σήμερα. Κόπηκε το ίντερνετ και «έσκασε» η κεντρική αντλία νερού!

Καθώς η σύμπτωση είναι τουλάχιστον περίεργη, οι εργαζόμενοι σκέφτονται πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα δολιοφθοράς. Για να εκλείψει κάθε ερωτηματικό, κάλεσαν τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να διερευνηθεί όπως πρέπει η περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο, δεν είναι υποδεέστερα τα ζητήματα διακοπής του ίντερνετ (που προφανώς θα διερευνηθεί μέσω του τηλεπικοινωνιακού παρόχου) αλλά και η σημαντική βλάβη στην κεντρική αντλία του νερού.

Σε κάθε περίπτωση τρία σοβαρά περιστατικά μέσα σε μία μέρα, χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και δεν είναι δυνατόν να περιοριστούν στην περίπτωση της σύμπτωσης.

Ας σημειώσουμε πως η Ακρόπολη, βρίσκεται στο επίκεντρο των fake news με τις νέες διαστρώσεις που κάποιους ενόχλησαν. Μεθαύριο Κυριακή, στον Ιερό Βράχο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου  θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης. Φέτος, η Ημέρα συμπίπτει με την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη τελετή, την ΕΕ θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς  και θα παραστούν εκπρόσωποι της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Αναμένεται το πόρισμα της ΔΕΔΔΗΕ.