Πολιτικό εμπόριο με θάνατο δημοσιογράφου από τον Κρίτωνα Αρσένη

Πολιτικό εμπόριο με θάνατο δημοσιογράφου από τον Κρίτωνα Αρσένη

Σε πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης επιχείρησε να μετατρέψει τον θάνατο της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook, έκανε λόγο για «επιχείρηση απόκρυψης θυμάτων του κορονοϊού».

Ωστόσο, ο αδερφός της εκλιπούσας δημοσιογράφου διευκρίνισε πως ο θάνατος της Χαράς Τζαναβάρα δεν οφείλεται στον κορονοϊό, ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση του στελέχους του Κινήματος Αλλαγής Θόδωρου Μαργαρίτη, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτική χυδαιότητα» και «εμπόριο νεκρού».

Αναλυτικά, ο βουλευτής στην ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε: 

«Αποκρύπτουν θανάτους από Κορονοϊό; Η απώλεια της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα κρύβει μια τρομακτική ιστορία. Της είχαν δώσει οδηγία να μην πάει σε νοσοκομείο, λόγω προβλήματος στην καρδιά της. Της πήγαιναν συγγενείς φαγητό με προφυλάξεις. Συνέχιζε να μην επανέρχεται, οι γιατροί του ταμείου της έλεγαν όλα καλά, να παρακολουθεί τον πυρετό. Ζήτησε να πάει κάποιος γιατρός να την δει στο σπίτι, αφού δεν της επέτρεπαν να πάει στο νοσοκομείο. Της είπαν δεν χρειάζεται. Πήρε τους γιατρούς ΣΟΣ, που έρχονται σπίτι, της είπαν χρειάζονται άδεια από τον ΕΟΔΥ. Πήρε τον ΕΟΔΥ για να δώσει άδεια στους γιατρούς ΣΟΣ, της είπαν θα το εξετάσουν. Τους ξαναπήρε την επόμενη μέρα, το εξετάζουν ακόμη μάλλον. Επίσης ο ΕΟΔΥ δεν επιτρέπει καν να γίνει νεκροψία σε ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Τελικά η Χαρά θεωρείται θύμα του Κορονοϊού; Όχι βέβαια, αφού κανονικά δεν δέχονται καν να κάνουν νεκροψίες. Ζητούσε να της κάνουν τεστ και δεν της έκαναν. Άτομο υψηλού κινδύνου παίρνει οδηγία να μείνει σπίτι, να μην πάει στο δημόσιο νοσοκομείο, να μην της δοθεί η άδεια να την δει ιδιώτης γιατρός, χωρίς να της δίνεται καν η δυνατότητα για ένα τεστ, και εν τέλει χωρίς καν νεκροψία».

Ωστόσο, ο αδερφός της δημοσιογράφου, Κώστας Τζαναβάρας διευκρίνισε πως ο θάνατός της οφείλεται σε δευτερογενή λοίμωξη μετά από φαρυγγίτιδα που παρουσίασε η δημοσιογράφος πριν από 25 ημέρες και καταγγέλει ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται το γεγονός, σπέρνοντας ψεύδη.

"Την Παρασκευή, είχε ελαφρύ πυρετό. Πήρε ντεπόν και της έπεσε αμέσως. Αλλά εμφανώς είχε καταβληθεί. Πονούσε το κορμί της. Αλλά αισιοδοξούσε. Δεν θα εκπλαγώ να την βγάλουν με κορωνοϊό. Τα παιδιά μου, που ήρθαν χθες βράδυ στο χωριό να μου το πουν, μου είπαν ότι όχι μόνο την πήραν για νεκροψία, αλλά τους ζήτησαν και πήραν τα κλειδιά του σπιτιού της. Ήδη, κάποιοι εκμεταλλεύονται την εκρεμμότητα, σπέρνοντας ασύστολα τα αθώα ερωτήματά τους. Σπέρνουν φόβο ότι πέθανε από κορωνοϊό, και δήθεν το κρύβουν", αναφέρει ο κ. Κώστας Τζαναβάρας σε δική του ανάρτηση.

Για «πολιτική χυδαιότητα» και «πολιτικό εμπόριο νεκρού» έκανε λόγο από την πλευρά του το στέλεχος του κινήματος Αλλαγής, Θεόδωρος Μαργαρίτης, καταλογίζοντας στον βουλευτή του ΜέΡΑ 25 πως «έσπειρε φόβο και πανικό».