8ος χρόνος, ημέρα 2388η
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

Πλήγμα της ΕΕ στον Ερντογάν - Επέκταση των μέτρων για γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Πλήγμα της ΕΕ στον Ερντογάν - Επέκταση των μέτρων για γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο
Ap Images

Πλήγμα στην πολιτική της Τουρκίας ως προς τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί η κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναθεωρήσει το πλαίσιο για περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στις μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες της Άγκυρας, με απόφαση για παράταση του καθεστώτος για ένα έτος, μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2022.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να μπορεί να επιβάλει στοχευμένα περιοριστικά μέτρα σε πρόσωπα ή οντότητες που είναι υπεύθυνα ή εμπλέκονται σε μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες γεώτρησης που σχετίζονται με υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων

Τέτοια περιοριστικά μέτρα συνίστανται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για πρόσωπα και οντότητες που είναι εισηγμένα στο χρηματιστήριο, καθώς και σε απαγόρευση ταξιδιών στην ΕΕ για πρόσωπα που είναι εισηγμένα στη λίστα. Επιπλέον, τα πρόσωπα και οι οντότητες της ΕΕ απαγορεύεται να διαθέτουν κεφάλαια σε αυτούς που αναφέρονται στον κατάλογο.

Επί του παρόντος, δύο άτομα υπόκεινται σε κυρώσεις. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη μέρα από τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ