8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Πλεύρης: Σε επιφυλακή η Ελλάδα για τη μετάλλαξη Όμικρον

Πλεύρης: Σε επιφυλακή η Ελλάδα για τη μετάλλαξη Όμικρον
Eurokinissi

Την ετοιμότητα της Ελλάδας για τη μετάλλαξη Όμικρον υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τις επόμενες 10-15 ήμερες θα έχουμε εικόνα για τη μετάλλαξη Όμικρον», ενώ συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα και είμαστε σε επιφυλακή, καθώς η μετάλλαξη κινείται σε διαφορετικές χώρες».

Πρόσθεσε δε ότι μόλις υπάρχουν τα πρώτα στοιχεία θα γίνουν ανακοινώσεις, ενώ επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή κυρίαρχη στη χωρά μας είναι η μετάλλαξη Δέλτα.

Σε ό,τι αφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα ανέφερε ότι η χωρά κινείται σε επίπεδα Μαρτίου σε ό,τι άφορα τα ραντεβού και τις καθημερινές δόσεις, σημειώνοντας ότι πλέον πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν να κάνουν την πρώτη η την τρίτη δόση και έχουν πειστεί ότι πρέπει να εμβολιαστούν.

Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο όσοι έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό ότι ενδεχομένως μέσα στη βδομάδα να ανοίξει η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε τρίτες χώρες.

Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5- 11 ετών στην Ελλάδα εκτίμησε μετά την απόφαση του ΕΜΑ είναι πιθανό να υπάρξει έγκριση και στη χώρα μας, παρέπεμψε ωστόσο στις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.