Πλεύρης: Αν χρειαστεί στη μάχη της πανδημίας και τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Πλεύρης: Αν χρειαστεί στη μάχη της πανδημίας και τα ιδιωτικά νοσοκομεία

«Εξετάζουμε και το ενδεχόμενο συνεργασίας ακόμη και με τον ιδιωτικό τομέα ακόμη και για περιστατικά Covid, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπάρχει για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα της επιλογής που κάνουν να εμβολιαστούν ή όχι. Αλλά θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι σε αυτόν τον κόσμο. Οι δυνάμεις του ΕΣΥ είναι πεπερασμένες. Δεν θέλουμε να κάνουμε ό,τι έγινε υποχρεωτικά την περίοδο που δεν υπήρχε το εμβόλιο, που το ΕΣΥ περιόρισε όλες τις δραστηριότητές του για να περιθάλψει ασθενείς Covid. Θέλουμε την ίδια πρόσβαση που έχει ένας ασθενής με Covid στο ΕΣΥ, να έχει κι ένας που πάσχει από καρδιά ή έχει πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο. Διατηρούμε κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό και 50% κλίνες για non covid περιστατικά. Υπάρχει πίεση στο σύστημα στην Βόρεια Ελλάδα, εξετάζουμε και το ενδεχόμενο συνεργασίας ακόμη και με τον ιδιωτικό τομέα ακόμη και για περιστατικά covid, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει. Οπότε να μην χρειαστεί το ΕΣΥ να γίνει μονοθεματικό», τόνισε.

«Η στιγμή που ξαφνικά σου λένε ότι διασωληνώνεσαι, ενώ πριν μια δυο ώρες αισθανόσουν ότι είσαι μια χαρά, δεν αξίζει σε κανέναν να τη ζήσει», σχολίασε αναφερόμενος και στη δική του περιπέτεια υγείας.

«Στόχος μας είναι να παραμείνει ανοιχτή η κοινωνία, αλλά βλέπετε ότι «ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει να βγει η μάσκα από όλους τους χώρους, όπως γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους» επισημάνει και υπογραμμίζει πως «η πανδημία δεν έχει τελειώσει». Επίσης, τόνισε ότι δεν είναι υπουργός που θα κρυφτεί πίσω από τους επιστήμονες. «Οι αποφάσεις στο τέλος της ημέρας έχουν την υπογραφή του υπουργού και της κυβέρνησης. Αν φθάσουμε σε ένα σημείο να μας εισηγηθούν διαφορετικά πράγματα από τη φιλοσοφία που ακολουθούμε, προφανώς τότε θα τα συζητήσουμε», εξήγησε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για θέσεις και απόψεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν. «Κάποιοι, που ενδεχομένως έχουν μια άποψη για εμένα στηριζόμενοι και σε δικές μου δηλώσεις, αλλά κυρίως σε ένα στερεότυπο του επωνύμου το οποίο φέρω, θα υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν όχι γιατί θα έχει αλλάξει κάτι, αλλά γιατί θα μου έχει δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσω τις πολιτικές, τις οποίες πιστεύω και που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο», σχολίασε.