«Πιάνουν ταβάνι» οι εμβολιασμοί - Αργά αλλά σταθερά κτίζεται το τείχος ανοσίας

«Πιάνουν ταβάνι» οι εμβολιασμοί - Αργά αλλά σταθερά κτίζεται το τείχος ανοσίας

Ολοένα και στενεύουν τα περιθώρια σε σχέση με τον στόχο για αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στο πρόγραμμα «Ελευθερία». Ο Οκτώβριος, τουλάχιστον σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, καταδεικνύει το «φρενάρισμα» των εμβολιασμών καθώς η μείωση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο είναι μεγάλη. Με βάση μάλιστα ορισμένες πηγές η μείωση αυτή φτάνει κοντά στο 50%. 

Είναι προφανές ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο για την επιχείρηση εμβολιασμών  μια και η δεξαμενή των αναποφάσιστων μικραίνει. Άρα σιγά σιγά οι αρμόδιες αρχές έρχονται αντιμέτωπες με τον λεγόμενους «σκληρούς» αντιεμβολιαστές, οι οποίες δύσκολα θα πειστούν για διαφόρους λόγους να ενεργήσουν διαφορετικά. Με βάση λοιπόν  αυτό το δεδομένο στην κυβέρνηση επιλέγουν μια απολύτως στοχευμένη τακτική για το προσεχές διάστημα, αποφεύγοντας όπως έχει ήδη σημειώσει το liberal.gr να έρθουν σε κατά μέτωπο σύγκρουση με όλους όσοι λένε «όχι» στο εμβόλιο.  

 Οι αρμόδιες αρχές επικεντρώνουν πλέον  τις προσπάθειες τους σε περιοχές της χώρας που καταγράφεται πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Τέτοιες περιοχές βρίσκουμε κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες θα γίνει προσπάθεια να ανεβάσουν τα ποσοστά εμβολιασμών τους  κυρίως μέσω των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ. Παράλληλα θα επιχειρηθεί να ενισχυθεί η συνεργασία που ήδη «τρέχει» σε τοπικό επίπεδο με φορείς προκειμένου να πειστούν κάποιοι τουλάχιστον από τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο. Ακόμα και ένας να το κάνει θα είναι κέρδος όπως λένε χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση. 

 Στο Μέγαρο Μαξίμου παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού δείχνει να πιάνει «ταβάνι», θεωρούν ότι το τείχος ανόσιας χτίζεται έστω και με δυσκολία, συνυπολογίζοντας τη συνολική εικόνα της χώρας. 

 Οι  εμβολιασμένοι αγγίζουν σχεδόν το 70% ενώ το ποσοστό του πληθυσμού που φαίνεται ότι έχει πλέον ανοσία φτάσει περίπου το 10%. Όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη μέχρι τα Χριστούγεννα η εικόνα θα είναι καλύτερη και άρα η επιστροφή σε μία κάποιας μορφής καθημερινότητα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.