7ος χρόνος, ημέρα 2159η
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021

Πέτσας: Υπό συζήτηση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στην εστίαση

Πέτσας: Υπό συζήτηση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στην εστίαση

Απασχολεί την κυβέρνηση και συζητείται το θέμα του υποχρεωτικού των εργαζόμενων στην εστίαση, αλλά προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ενώ σημείωσε πως στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα μπαίνουν και μετά το φθινόπωρο μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισήμανε όσον αφορά τις προϋποθέσεις εισόδου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πως «αυτή φαίνεται ότι θα είναι η συνταγή» που θα ακολουθηθεί έως η χώρα μας να κτίσει τουλάχιστον το τείχος ανοσίας, ενώ όσον αφορά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών τόνισε ότι η συζήτηση αφορά τους εργαζομένους στην εστίαση.

«Αντίθετα το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών το έκλεισε χτες ο Πρωθυπουργός», υπογράμμισε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει τεθεί θέμα αποκλεισμού των ανεμβιολίαστων από τα καταστήματα λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, αν το φθινόπωρο καταγραφεί έκρηξη κρουσμάτων και πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για φωτιά Σταμάτα: Αποφύγαμε μεγαλύτερη καταστροφή

Είχαν γίνει συντονισμένες προσπάθειες καθαρισμού της περιοχής το Μάιο και ευτυχώς με την έκτακτη χρηματοδότηση που δόθηκε στους δήμους έγινε η αποκομιδή και η απομάκρυνση της καύσιμης ύλης, στο μεγαλύτερο μέρος της, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισημαίνοντας πως «αν δεν είχε γίνει αυτός ο καθαρισμός, θα είχαμε πολύ μεγαλύτερη καταστροφή.»

Όπως εξήγησε ο υπουργός, η φωτιά ξέσπασε σε σημείο δίπλα ακριβώς στις κατοικίες, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είχε γίνει «Μάτι»,  ωστόσο, όπως εξήγησε, πέρασε από δέντρο σε δέντρο στην κορυφή, δεν ήταν έρπουσα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών, πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, διέθεσε κονδύλι ύψους 16,9 εκατομμύρια ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας για την αντιπυρική προστασία. «Δώσαμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ στους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής για να επιτελέσουν τον ρόλο τους. Και άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ, εκτάκτως, σε επιλεγμένους δήμους -κυρίως στην Αττική- για να αντιμετωπίσουμε και τις συνέπειες που άφησε πίσω της η «Μήδεια», είχε αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.