Πέτσας για δημοσκόπηση MRB: Πρωτοφανής η αποδοχή της Κυβέρνησης από τους πολίτες

Πέτσας για δημοσκόπηση MRB: Πρωτοφανής η αποδοχή της Κυβέρνησης από τους πολίτες

Τη δημοσκόπηση της ΜΡΒ, που δείχνει προβάδισμα 11,9% της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά το γεγονός της αποδοχή της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού δυο χρόνια μετά τις εκλογές, από τους πολίτες.

Μιλώντας στον Ant1 ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε ακόμα ότι η διαφορά παραμένει αισθητή παρά το έντονο καλοκαίρι με τα σημαντικά γεγονότα που το σημάδεψαν, γρατζούνισε την εικόνα της Κυβέρνησης. «Οι δε εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ,  χρειάζονται χρόνο για να αφομοιωθούν από τους πολίτες και να γίνουν ορατές στην καθημερινότητα τους», σημείωσε..

Στο ερώτημα αν και πως η Ανάπτυξη που αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από την ΕΛΣΤΑΤ, περνάει στην καθημερινότητα των πολιτών, ο κ. Πέτσας είπε πως αυτό γίνεται μέσω της μείωσης των φόρων, όπως οι μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Επίσης αποτυπώνεται σε κρίσιμους δείκτες όπως αυτός της ανεργίας που τα δυο τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Συμπλήρωσε δε πως η σημερινή Κυβέρνηση έχει προβεί σε εκτεταμένες μειώσεις φόρων στα δυο πρώτα χρόνια τη θητείας της.

Για την εγκληματικότητα, είπε πως πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να αυστηροποιήσει τις ποινές σε μια σειρά αδικημάτων στα οποία συναινεί και η κοινωνία, όπως είναι τα σεξουαλικά εγκλήματα και τα εγκλήματα μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον.

Τέλος και μεταξύ άλλων, μιλώντας για την εικόνα των σχολείων εν μέσω της πανδημίας, είπε πως ο μέσος όρος των μαθητών ανά τάξη είναι μικρότερος στην Ελλάδα από αυτόν της ΕΕ και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για να διορθωθούν χρόνια προβλήματα από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κληθείς να σχολιάσει το θέμα με την ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου και των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε, είπε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για λάθος του, το οποίο το αναγνώρισε.

Συμπλήρωσε δε ότι στέκεται στη ξεκάθαρη τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, τόνισε ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία μας και είπε ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της αν χρειαστεί.