7ος χρόνος, ημέρα 2184η
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021

Πενταετής αποκλεισμός Μπόμπολα από τα δημόσια έργα της Κύπρου

Πενταετής αποκλεισμός Μπόμπολα από τα δημόσια έργα της Κύπρου

Τον αποκλεισμό της Helector Cyprus Ltd από τη συμμετοχή σε οποιεσδήποτε δημόσιες συμβάσεις στην Κύπρο από τις 9/3/2016 και για διάστημα πέντε χρόνων αποφάσισε χθες η Επιτροπή Αποκλεισμού.

Σύμφωνα με το Stockwatch και τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, η εξέλιξη αυτή δικαιώνει το Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος είχε καταγγείλει την εταιρεία του ομίλου Μπόμπολα για την συμμετοχή της στα σκάνδαλα του ΧΥΤΥ Λάρνακας και ΧΥΤΑ Πάφου και είχε ζητήσει τον αποκλεισμό της από τις δημόσιες συμβάσεις.

Μάλιστα, η απόφαση ήρθε σε συνέχεια του σκανδάλου με τις υπέρογκες χρεώσεις και τις κατηγορίες για δωροδοκία δημοσίων υπαλλήλων, για το οποίο έχει κατηγορηθεί η εταιρεία, αλλά και προσωπικά ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, κ. Λεωνίδας Μπόμπολας.  

Η απόφαση της Επιτροπής Αποκλεισμού, προστίθεται στην ανακοίνωση, φέρνει ενδεχομένως τώρα σε δύσκολη θέση το κράτος και ιδιαίτερα το υπουργείο Γεωργίας και την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) που είχαν πρόσφατα εγκρίνει την υπογραφή νέας Σύμβασης του κράτους με Κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ιδιοκτήτρια εταιρεία της Helector Cyprus Ltd για τη μεταφορά επιπλέον σκυβάλων από την επαρχία Λευκωσίας στο ΧΥΤΥ Κόσσιης. 

Παρ'' όλο που η καταγγελία αφορούσε και τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου, για διαδικαστικούς λόγους η Επιτροπή Αποκλεισμού εξέτασε προς το παρόν μόνον τον οικονομικό φορέα Helector Cyprus Ltd.

Παρ'' όλη την ευκαιρία που δόθηκε στην εταιρεία αυτή, μέσα από τη διαδικασία εξέτασής της, να προσκομίσει στοιχεία για την αξιοπιστία της, δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται ο αποκλεισμός της, καταλήγει η ανακοίνωση του Δ. Πάφου.