Παρίσι: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν σε θέατρο όπου βρισκόταν ο Μακρόν

Παρίσι: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν σε θέατρο όπου βρισκόταν ο Μακρόν

Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε θέατρο στο Παρίσι στο οποίο βρίσκονταν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του για να παρακολουθήσουν την παράσταση, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν διαδηλωτές να φωνάζουν «Μακρόν παραιτήσου» και κάποια στιγμή να προσπαθούν να μπουν στο θέατρο. 

Οι διαδηλωτές που αντιτίθενται στις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, οι οποίες προτείνονται από τη γαλλική κυβέρνηση, συγκεντρώθηκαν χθες, Παρασκευή, το βράδυ έξω από το θέατρο Μπουφ ντι Νορ αφότου το προεδρικό ζεύγος έφθασε εκεί για να παρακολουθήσει παράσταση του έργου La Mouche (Η Μύγα), σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP.

«Έγινε απόπειρα εισβολής στο θέατρο, όμως το προεδρικό ζεύγος κατάφερε να παραμείνει ως το τέλος της παράστασης αποχωρώντας από τον χώρο με αυτοκίνητο γύρω στις 10 μ.μ. με αστυνομική συνοδεία», δήλωσε πηγή του προεδρικού περιβάλλοντος. «Ο πρόεδρος θα συνεχίσει να πηγαίνει σε θεατρικές παραστάσεις, όπως το συνηθίζει. Θα υπερασπιστεί την ελευθερία της δημιουργίας ώστε αυτή να μην διαταράσσεται από βίαιες πολιτικές δράσεις», ανακοινώθηκε από το περιβάλλον του.

Η αστυνομία του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι οι διαδηλωτές δεν κατόρθωσαν να εισέλθουν στο θέατρο, καθώς τα μέλη της προεδρικής ασφάλειας απομόνωσαν τον πρόεδρο για μερικά λεπτά προκειμένου να τον προστατεύσουν ενώ εν συνεχεία εκείνος επέστρεψε στην αίθουσα και παρακολούθησε την παράσταση μέχρι το τέλος.

Την παρουσία του προέδρου στο θέατρο είχε κάνει γνωστή μέσω του Twitter ο δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής Ταχά Μπουχάφ, ο οποίος βρισκόταν επίσης στον χώρο, ο οποίος αργότερα τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία, όπως αναφέρει δικαστική πηγή.

Από το περιβάλλον του Μακρόν έγινε γνωστό πως ο Ταχά Μπουχάφ καθόταν τρεις σειρές πίσω από τον πρόεδρο και έστειλε στο Twitter φωτογραφίες οι οποίες παρακίνησαν τους διαδηλωτές να έρθουν για να αναστατώσουν την παράσταση.

Ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Νταβίντ Ντιφρέν, επισήμανε στο Twitter ένα άλλο μήνυμα που είχε εμφανισθεί γύρω στα δέκα λεπτά της ώρας πριν από εκείνο του Ταχά Μπουχάφ, αποκάλυπτε την παρουσία του προέδρου στο θεάτρο και καλούσε τους διαδηλωτές να διαδηλώσουν μπροστά από το Μπουφ Ντι Νορ.