Παρίσι: Αεροπλάνο «έσπασε» το φράγμα του ήχου αναστατώνοντας τους κατοίκους

Παρίσι: Αεροπλάνο «έσπασε» το φράγμα του ήχου αναστατώνοντας τους κατοίκους

Αεροπλάνο πέρασε το ηχητικό φράγμα, προκαλώντας έναν ήχο έκρηξης στο Παρίσι και στα προάστια του, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας ανησυχία σε πολλούς κατοίκους, οι οποίοι το εξέλαβαν ως κανονική έκρηξη.

Κατά το μεσημέρι της Τετάρτης, ένας θόρυβος, που ακούστηκε σε όλη την πρωτεύουσα και έφτασε μέχρι και τα προάστια, προκάλεσε τον φόβο μιας έκρηξης σε πολλούς κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ήταν στην πραγματικότητα μόνο η διέλευση ενός μαχητικού αεροσκάφους που έσπασε το φράγμα του ήχου.  «Μην μπλοκάρετε τις τηλεφωνικές γραμμές έκτακτης ανάγκης!», προτρέπει η αστυνομία

Αργότερα, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι αεροσκάφος Rafale διατάχθηκε να επιχειρήσει για να συνδράμει αεροσκάφος που είχε χάσει την επαφή με τον πύργο ελέγχου και ότι του δόθηκε η άδεια να σπάσει το φράγμα του ήχου για να φθάσει το αεροσκάφος που αντιμετώπιζε τα προβλήματα. Το Rafale έσπασε το φράγμα του ήχου ανατολικά του Παρισιού, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.