Ουγγαρία: Παρατείνεται επ' αόριστον η απαγόρευση κυκλοφορίας

Παρατείνεται επ' αόριστον η απαγόρευση κυκλοφορίας

Τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έχουν επιβληθεί στη χώρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού παρατείνονται επ’ αόριστον ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ζητώντας από τους πολίτες να τηρήσουν την εντολή ενόψει και Πάσχα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η  Ουγγαρία έχει επισήμως καταγράψει 980 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 66 θανάτους που σχετίζονται με την πανδημία. Εντούτοις η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερος καθώς η χώρα πλησιάζει στην φάση των μαζικών μολύνσεων.

Η χώρα επέβαλε τον προηγούμενο μήνα για πρώτη φορά το μέτρο κατ’ οίκον περιορισμού, η ισχύς του οποίου αναμενόταν να λήξει το σαββατοκύριακο του Πάσχα, όταν οι Ούγγροι παραδοσιακά συγκεντρώνονταν οικογενειακά, αναφέρει το πρακτορείο και μεταφέρει δηλώσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού από βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook που σημείωσε ότι «αυτό το Πάσχα θα διαφέρει από εκείνα που ξέρουμε» και πως «οι περιορισμοί απαγόρευσης κυκλοφορίας ήταν εύλογοι και επιτυχείς καθώς επιβράδυναν την εξάπλωση της πανδημίας», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση θα αναθεωρεί κάθε εβδομάδα την ανάγκη διατήρησης των μέτρων lockdown», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως οι δημοτικές αρχές θα επιτρέπεται να επιβάλουν ειδικούς περιορισμούς για να εγγυώνται την ασφάλεια των τοπικών κοινοτήτων, ενώ το πρακτορείο αναφέρει πως οι Ούγγροι επιδίωξαν τις τελευταίες μέρες να πάνε σε σημεία αναψυχής, οδηγώντας τους δημάρχους και κοινοτικά συμβούλια να κάνουν έκκληση σε όλους να παραμείνουν σπίτι τους.

Νωρίτερα σήμερα η αρχίατρος Σεσίλια Μίλερ δήλωσε πως οι αρχές εντόπισαν περισσότερα από 100 κρούσματα κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας της Βουδαπέστης, και πέντε από τους ανθρώπους αυτούς πέθαναν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Διαβάστε ακόμα: 

Παράταση της καραντίνας για Ιταλία και Ισπανία