Παράταση της καραντίνας για Ιταλία και Ισπανία

Παράταση της καραντίνας για Ιταλία και Ισπανία

O πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε σήμερα από την βουλή να επικυρώσει την επέκταση των περιοριστικών μέτρων για 15 μέρες, την ώρα που ο Ιταλός ομόλογός του Τζιουζέπε Κόντε αναμένεται να υπογράψει διάταγμα παράτασης της καραντίνας μέχρι τις τελευταίες μέρες του Απριλίου.

"Η πυρκαγιά αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχο... Αυτός ο πόλεμος κατά του ιού θα εξελιχθεί σε ολοκληρωτική νίκη" δήλωσε ο Σάντσεθ μπροστά στα σχεδόν κενά, λόγω των μέτρων προστασίας, έδρανα του ισπανικού κοινοβουλίου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, σε μία ημέρα 683 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στις 15.238. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 σε όλη τη χώρα φθάνουν σήμερα τις 152.446 από 146.690 χθες.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε στο BBC σήμερα "Πρέπει να επιλέξουμε τομείς που μπορούν να ξαναρχίσουν τη δραστηριότητά τους. Αν το επιβεβαιώσουν οι επιστήμονες, θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε ορισμένα μέτρα ήδη από το τέλος αυτού του μήνα".

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, o Κόντε θα υπογράψει σύντομα διάταγμα παράτασης της καραντίνας στην Ιταλία για δύο ακόμα εβδομάδες, με δεδομένο ότι στις 13 Απριλίου ήταν η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κόντε προειδοποίησε ότι η άρση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, καθώς και πως η Ιταλία δεν μπορεί να εφησυχαστεί απέναντι στην απειλή του ιού.