ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τα self tests

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τα self tests
APimages

Σε μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς θα διατεθούν σε πρώτη φάση τα self tests για την ανίχνευση του κορονοϊού, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Τα 11.000 φαρμακεία όλης της χώρας θα διαθέτουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας επαρκείς ποσότητες, όπως αναφέρει ο ΠΦΣ.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι τα άλλα ΑΜΚΑ θα είναι «κλειστά» και επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθειά των self tests.

Επίσης, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες-δικαιούχους να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία για λόγους εύρυθμης λειτουργίας, για λόγους Δημόσιας Υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους, προγραμματίζοντας την προμήθεια των self tests σε ώρες που θα είναι όλα τα φαρμακεία ανοικτά.

Το θέμα της διαδικασίας διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διάθεσής τους στους πολίτες, συζητήθηκε σε διαδικτυακή διάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας.

Στόχος της διάσκεψης ήταν να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η διανομή, η κατανομή και επάρκεια των τεστ, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να τα προμηθευτεί ανεμπόδιστα και χωρίς προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ