Παγώνη: Αύξηση πάνω από 40% στις εισαγωγές - Εξάρσεις και υφέσεις τον Αύγουστο

Παγώνη: Αύξηση πάνω από 40% στις εισαγωγές - Εξάρσεις και υφέσεις τον Αύγουστο

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται ο δείκτης των νοσηλειών με κορoνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως σημείωσε η αύξηση που έχει καταγραφεί στις εισαγωγές των νοσοκομείων ξεπερνά το 40%, ενώ κρεβάτια non Covid έχουν μετατραπεί σε Covid σε όλα τα νοσοκομεία. «Γίνεται ένας πανικός», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ασθενείς που καταφθάνουν στα νοσοκομεία όπως είπε η κ. Παγώνη, είναι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα λόγω επιπλοκών που τους προκάλεσαν οι μεταλλάξεις Όμικρον ΒΑ 4 και 5, τις οποίες ωστόσο χαρακτήρισε λιγότερο επικίνδυνες αλλά πιο μεταδοτικές.

Όσον αφορά στη χρήση της μάσκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να είναι στη βαλίτσα μας ενόψει των διακοπών και να χρησιμοποιείται σε χώρους με συνωστισμό, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους. «Πρέπει να προσαρμοστούμε για να περάσουμε ωραίες διακοπές. Δεν χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να γνωρίζει κάποιος πότε να βάλουμε τη μάσκα και πότε όχι», σχολίασε.

Εκτίμησε δε ότι τον Αύγουστο ο ιός θα παρουσιάσει εξάρσεις και υφέσεις ωστόσο συμπλήρωσε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός.