Π. Σταμπουλίδης: Η επανεκκίνηση της αγοράς θα γίνει με αυστηρούς όρους για όλους

Π. Σταμπουλίδης: Η επανεκκίνηση της αγοράς θα γίνει με αυστηρούς όρους για όλους

«Πρέπει να προχωρήσουμε με ασφάλεια στην επανεκκίνηση της οικονομίας», τόνισε ο  γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Όπως είπε, διανύουμε ήδη τον 10ο μήνα της κρίσης, προσθέτοντας ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την υγειονομική κρίση, γιατί δεν μπορούμε να κρατάμε κλειστή την οικονομία».

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6», σημείωσε ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την υγειονομική κρίση, δεν μπορούμε να κρατάμε κλειστή την οικονομία» και με το σκεπτικό αυτό, όπως είπε, «δίνουμε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ανοίξουν με κανόνες και αυστηρό πλαίσιο». 

Απευθυνόμενος τόσο σε πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις, σημείωσε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό πως «η όποια επανεκκίνηση θα έχει αυστηρό πλαίσιο και για τους πολίτες και για τις επιχειρήσεις» και τόνισε πως το εμπόριο είναι πνεύμονας που τροφοδοτεί την οικονομία και τα κρατικά έσοδα και κατ' επέκταση ενισχύει και το σύστημα υγείας.

Επιπλέον, τόνισε, ότι «πρέπει να καταλάβουμε ότι ανοίγουμε μεν την πόρτα αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε υποχρέωση να τηρήσουμε διαδικασίες». Υπογράμμισε, ότι είμαστε στο μέσο του χειμώνα και για τον λόγο αυτό, πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει πίεση στο σύστημα Υγείας.