7ος χρόνος, ημέρα 2181η
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Ουκρανία: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους δημόσιους λειτουργούς

Ουκρανία: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους δημόσιους λειτουργούς

Οι αρχές της Ουκρανίας έκαναν σήμερα αυστηρότερα τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλουν, περιορίζοντας την προσέλευση σε μεγάλες εκδηλώσεις, γυμναστήρια, κινηματογράφους και πολιτιστικούς χώρους, καθώς καταγράφεται σταθερή αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Το Κίεβο είχε ανακοινώσει ότι το επίπεδο των μέτρων πέρασε στο «κίτρινο» το καλοκαίρι, αίροντας το lockdown. Ωστόσο αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που επιτρέπει στις αρχές να επιβάλλουν μέτρα ως το τέλος της χρονιάς για να περιορίσουν την εξάπλωση.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 για κατηγορίες εργαζομένων όπως οι εκπαιδευτικοί, οι δημόσιοι λειτουργοί και οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Θα πρόκειται για «σκληρή απόφαση», προκειμένου να υπάρξουν «εγγυήσεις για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και για τη λειτουργία των δημόσιων θεσμών», ανέφερε ο ουκρανός υπουργός Υγείας Βίκτορ Λιάσκο.

Η εμβολιαστική κάλυψη σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες υψηλής προτεραιότητας στην Ουκρανία –ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομικοί– έχει φθάσει το 80%, σύμφωνα με τον υπουργό. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιστεί πλήρως πάνω από 5,2 εκατ. Ουκρανοί επί συνόλου 24 εκατ. πολιτών.

Ως σήμερα, η Ουκρανία έχει καταγράψει 55.284 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,4 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ