Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά

Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά

Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας για τα ελληνικά νησιά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τοποθετώντας τα στην πορτοκαλί λίστα.

Η οδηγία ισχύει από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου και όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από κάποιο από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα μέρες, ενώ καλούνται όλοι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα σχετικά με την Covid-19, όπως πυρετός, δύσπνοια, βήχας και συνάχι να επικοινωνούν με τις υγειονομικές Αρχές.

Στο μεταξύ η ταξιδιωτική οδηγία του Ολλανδικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ελλάδα, παραμένει στο κίτρινο – πράγμα που σημαίνει ότι επιτρέπονται τα ταξίδια αναψυχής, αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι ενήμερα για τα πρόσθετα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και να συμμορφώνονται μ’ αυτά.

Αγώνας δρόμου για 60.000 Βρετανούς - Εγκαταλείπουν τα 7 νησιά που μπήκαν σε «κόκκινη λίστα»

Οι Βρετανοί τουρίστες που βρίσκονται σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ως έως την προσεχή Τετάρτη στις 4 π.μ., ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων μετά την επιστροφή τους στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Γκραντ Σαπς.

Όπως είναι προφανές, οι χιλιάδες Βρετανοί επισκέπτες (βρετανικά ΜΜΕ τους υπολογίζουν σε περίπου 60.000-70.000) των επτά ελληνικών νησιών που συγκαταλέγονται στην λίστα της βρετανικής κυβέρνησης έχουν κινητοποιηθεί ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν άμεσα στην πατρίδα τους, με πολλούς να κλείνουν πτήσεις την τελευταία στιγμή ώστε να μην μπουν σε αυτο-απομόνωση για δύο εβδομάδες στη Βρετανία, ενώ έχουν κάνει την εμφάνισή τους και καταγγελίες για υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα της Daily Mail, οι Βρετανοί επισκέπτες κάνουν λόγο για τεράστιες αυξήσεις στις τιμές για την επιστροφή τους, με μερικούς να πρέπει να πληρώσουν τρεις φορές περισσότερο από ό,τι είχαν προγραμματίσει.