Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 11:23

-A +A

Γ. Βρούτσης: Όλες οι επιχειρήσεις θα ενταχθούν στα μέτρα προστασίας τον Απρίλιο

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 11:23
Όλες οι επιχειρήσεις θα ενταχθούν στα μέτρα προστασίας τον Απρίλιο
-A +A

«Η εκτίμηση είναι δραματική. Στις αρχές Απριλίου το σύνολο των επιχειρήσεων θα έχουν μπει στην γκρίζα ζώνη που έχουν πληγεί και θα ενταχθούν σε αυτή την περίμετρο» είπε ο κ. Βρούτσης και τόνισε ότι αν η κρίση συνεχιστεί «τη στιγμή που θα λήξουν τα μέτρα θα τα επεκτείνουμε και για τον Μάιο και για τον Ιούνιο».

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε ακόμη ότι από τα μέτρα «δεν εξαιρούνται οι δικηγόροι γιατί εξομοιώνονται με επιχείρηση για τις οποίες έχουν ενεργοποιηθεί άλλα εργαλεία στήριξης όπως η αναστολή πληρωμών φόρων και εισφορών», ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου μέχρι σήμερα το πρωί είχαν κατατεθεί 65.000 αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ. 

Χαρακτήρισε, ακόμα, «ψευδές ότι έχουμε 50% μείωση των μισθών. Το μέτρο αφορά επιχειρήσεις που καταρρέουν με υποχρέωση διατήρηση ρήτρας εργασίας, δηλαδή, δεν θα απολύσουν κανένα αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εκ περιτροπής απασχόλησης για 1 μήνα ή όσους μήνες διαρκεί κρίση. Αφορά επιχειρήσεις που έχουν μηδέν ρευστότητα με υποχρέωση να διατηρήσουν θέσεις εργασίας». «Αυτό το μέτρο είναι υπέρ των εργαζομένων» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Σημείωσε, ακόμα ότι «την επόμενη ημέρα και αυτό και όλα τα υπόλοιπα μέτρα όπως αυτά για την επέκταση του ωραρίου και για την απαγόρευση απολύσεων και για τη δυνατότητα αναστολής εργασίας θα καταργηθούν την ημέρα που θα βγούμε από την κρίση».

Τέλος, ερωτηθείς για το δώρο Πάσχα ξεκαθάρισε ότι «σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση τους δίνουμε τη δυνατότητα να καταβάλουν το δώρο Πάσχα μέχρι το καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας. Οι επιχειρήσεις που δεν έχουν απώλειες θα το καταβάλουν μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα