7ος χρόνος, ημέρα 2152η
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Οικονόμου: Οι αναφορές Τσίπρα στην οικογένεια του Πρωθυπουργού δείχνουν την αντίληψή του για την πολιτική

Οικονόμου: Οι αναφορές Τσίπρα στην οικογένεια του Πρωθυπουργού δείχνουν την αντίληψή του για την πολιτική
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

«Τυφλά αντικυβερνητική» στάση του «όχι σε όλα και ναι στο τίποτα» καταλογίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Α. Τσίπρα, σχολιάζοντας την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Γ. Οικονόμου τονίζει ότι Α. Τσίπρας αποδεικνύει ότι δεν κατανοεί τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας ενώ σχετικά με τις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οικογένεια του Πρωθυπουργού, επισημαίνει πως είναι χαρακτηριστικές της αντίληψής του για την πολιτική. 

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρει τα εξής: 

«Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει ότι δεν κατανοεί τις  προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. 

Εκφράζει έναν μηχανισμό που απλώς λαχταρά την εξουσία. Για αυτό και η στάση του δεν είναι αντιπολιτευτική. Αλλά τυφλά αντικυβερνητική. Λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Όταν, όμως, θέλεις να βοηθήσεις τους πολίτες, τους λες την αλήθεια. Ενώ όταν επιχειρείς να  βοηθήσεις  τον εαυτό σου, τους λες αυτό που θέλουν να ακούσουν. Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει δυστυχώς το δεύτερο. Και αυτή είναι η αιτία που επιμένει να υποστηρίζει το αδιέξοδο του χθες, με τα χιλιάδες παιδιά να καταλήγουν σε σχολές που στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν και σε τμήματα από όπου πότε δεν αποφοιτούν.

Ο δρόμος που ανοίξαμε με τη μεταρρύθμισή δίνει δύναμη και κύρος στα ελληνικά πανεπιστήμια, δίνει σημασία και αξία στις σπουδές. Και, ταυτόχρονα, αναβαθμίζει τα δημόσια ΙΕΚ ώστε να προσφέρουν στους νέους γνώση και  επαγγελματική σιγουριά. 

Υ.Γ. Οι αναφορές στην οικογένεια του Πρωθυπουργού είναι χαρακτηριστικές της αντίληψής του για την πολιτική. Ο Πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία έχουν αποφασίσει να μην ασχολούνται με τη γυναίκα και τα παιδιά του κ. Τσίπρα. Θα επιμείνουμε σ αυτό. Είναι θέμα ηθικής και πολιτικής τιμής».