7ος χρόνος, ημέρα 2226η
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Οικονόμου: Ο Α. Τσίπρας κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους

Οικονόμου: Ο Α. Τσίπρας κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους

«Ο κ. Τσίπρας έχει το θλιβερό "προνόμιο" να είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία. Ο Γ. Οικονόμου σημειώνει ότι Α. Τσίπρας κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους και προσθέτει ότι ο κατηφορικός δρόμος που έχει επιλέξει οδηγεί στο πολιτικό περιθώριο.

Στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας έχει το θλιβερό "προνόμιο" να είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί. Αν έχει να προτείνει κάτι, ας το κάνει έστω και τώρα. Αλλά επειδή αδυνατεί να συνεισφέρει εφαρμόσιμες προτάσεις και να βοηθήσει τους ανθρώπους και την πατρίδα, επαναλαμβάνει μονότονα αφορισμούς, κοινοτοπίες και ψέματα και συνεχίζει προκλητικά να κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους.

Ο κατηφορικός δρόμος που έχει επιλέξει οδηγεί στο πολιτικό περιθώριο και για αυτό τον βαδίζει μόνος του. Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, με μια στρατηγική που αυξάνει προοδευτικά την εμβολιαστική κάλυψη και ταυτόχρονα επιτρέπει στην οικονομία και την εκπαίδευση να λειτουργούν, στην κοινωνία να μην είναι περίκλειστη και στο ΕΣΥ να ενισχύεται συνεχώς, ώστε να αντέξει στην πίεση και να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε».

Νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεόραση του TRT, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «η αδράνεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης μας οδηγεί σε εκατόμβες θυμάτων, αλλά και σε ένα lockdown που θα είναι καταστροφικό και θα μπορούσε να αποφευχθεί αν εγκαίρως έπαιρνε τις απαραίτητες αποφάσεις και δεν φοβόταν να συγκρουστεί όπου χρειάζεται».