8ος χρόνος, ημέρα 2478η
Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022

Οικονόμου για Αλ. Τσίπρα: Υπερασπίζεται τη βαριοπούλα και την ανομία στα ΑΕΙ

Οικονόμου για Αλ. Τσίπρα: Υπερασπίζεται τη βαριοπούλα και την ανομία στα ΑΕΙ

Επίθεση κατά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για την τοποθέτησή του επί του μεταρρυθμιστικού νομοσχεδίου «Νέοι ορίζοντες για τα ΑΕΙ», εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατηγορώντας τον ότι «υπερασπίζεται τη βαριοπούλα και την ανομία» και χαρακτηρίζοντάς τον ως την «προσωποποίηση της πιο ακραίας οπισθοδρόμησης και αντιδραστικότητας.

Όπως σημειώνει ο Γιάννης Οικονόμου «οι ιδέες του κ. Τσίπρα και το πολιτικό του λεξιλόγιο αφορούν το παρωχημένο παρελθόν και δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες της νεολαίας και των πανεπιστημιακών στο 2022» και τονίζει πως «εμείς, αντίθετα, δίνουμε λύσεις με πράξεις και έργα, που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα δραστικά και ανοίγουν νέες προοπτικές για την πατρίδα και την κοινωνία».

Νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι «επιχειρείται επίθεση απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο που έχει ως βασικό όχημα την κατάργηση των δημοκρατικών του δομών και τη μετάλλαξη του ακαδημαϊκού και αντιπροσωπευτικού Πανεπιστημίου σε ένα Πανεπιστήμιο που προσομοιάζει σε ιδιωτική εταιρεία».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννης Οικονόμου

«Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα για το νομοσχέδιο «Νέοι ορίζοντες για τα ΑΕΙ», που προωθεί η Κυβέρνηση, μυρίζει έντονα ναφθαλίνη. Οι ιδέες του κ. Τσίπρα και το πολιτικό του λεξιλόγιο αφορούν το παρωχημένο παρελθόν και δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες της νεολαίας και των πανεπιστημιακών στο 2022.

Ο κ. Τσίπρας είναι η προσωποποίηση της πιο ακραίας οπισθοδρόμησης και αντιδραστικότητας, υπερασπιζόμενος όλα όσα απαιτεί η κοινωνία να αλλάξουν δραστικά.

Υπερασπίζεται τη βαριοπούλα και την ανομία. Η Κυβέρνηση υπερασπίζεται τη γνώση, την έρευνα, την ακαδημαϊκότητα, την προκοπή των ΑΕΙ και της νεολαίας.

Όσον αφορά δε το χρόνο εισαγωγής του νομοσχεδίου, η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα αποδεικνύει το τεκτονικό ρήγμα που μας χωρίζει. Αυτός θεωρεί ότι σε περιβάλλον τεράστιων κρίσεων και προκλήσεων λύση είναι η αδράνεια.

Εμείς, αντίθετα, δίνουμε λύσεις με πράξεις και έργα, που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα δραστικά και ανοίγουν νέες προοπτικές για την πατρίδα και την κοινωνία».