ΓΔ: 893,76 18,32 (2,09 %)

Τζίρος: 88,68 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2000η
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

ΓΔ: 893,76 18,32 (2,09 %)

Τζίρος: 88,68 εκατ. €   RT

ΟΗΕ: Επικίνδυνη η απόφαση των ΗΠΑ για κυρώσεις στον πρίγκιπα διάδοχο της Σ. Αραβίας

ΟΗΕ: Επικίνδυνη η απόφαση των ΗΠΑ για κυρώσεις στον πρίγκιπα διάδοχο της Σ. Αραβίας
AP Photo/Amr Nabil

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να μην προχωρήσει στην επιβολή τιμωρητικών μέτρων εναντίον του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας και ντε φάκτο ηγέτη της χώρας, ακόμα και μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ ότι αυτός ήταν υπεύθυνος για την επιχείρηση εξόντωσης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη», δήλωσε σήμερα η ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις Ανιές Καλαμάρ.

Την Παρασκευή, η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην οποία συνάγεται ότι ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσε την έγκρισή του για την επιχείρηση σύλληψης ή δολοφονίας του Κασόγκι. Ωστόσο, η Ουάσινγκτον δεν προχώρησε σε κυρώσεις κατά του πανίσχυρου πρίγκιπα διαδόχου.

Η Καλαμάρ είχε ηγηθεί μιας έρευνας για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου που είχε επίσης αποφανθεί για την εμπλοκή του μπιν Σαλμάν στην υπόθεση.

«Είναι εξαιρετικά προβληματικό, κατά τη γνώμη μου, αν όχι επικίνδυνο, να αναγνωρίζουμε την υπαιτιότητα κάποιου και στη συνέχεια να λέμε σε αυτόν "αλλά δεν θα κάνουμε τίποτα, παρακαλώ προχωρήστε σαν να μην είπαμε τίποτα"», δήλωσε η Καλαμάρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Γενεύη.

«Αυτό κατ’ εμέ είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη κίνηση εκ μέρους των ΗΠΑ», είπε, επαναλαμβάνοντας το αίτημα που έκανε την Παρασκευή για επιβολή κυρώσεων που θα στοχοθετούν τα περιουσιακά στοιχεία του ντε φάκτο ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ