Νίκος Χαρδαλιάς: Οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά εγκυμονούν κινδύνους

Οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά εγκυμονούν κινδύνους

Την υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκες στα ΜΜΜ, στα ταξί, στα καταστήματα λιανεμπορίου και στα σούπερ μάρκετ αλλά και κατά την παρουσία τους σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος επισήμανε πως ενδεχόμενη πραγματοποίηση συγκεντρώσεων την Πρωτομαγιά εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε στην πρώτη φάση με τη συμβολή όλων, μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε με πολύ προσεκτικά βήματα στο επόμενο στάδιο της προσπάθειας μας, που προβλέπει άρση περιορισμών ανά διαστήματα και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική υπευθυνότητα, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τόνισε πως η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο και υπενθύμισε ότι μέχρι τη Δευτέρα ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα κίνησης και ότι οι συγκεντρώσεις ανθρώπων όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας. «Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους, ότι φέτος είναι αλλιώς και θα συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής» σημείωσε περαιτέρω.

Επισήμανε ακόμα ότι μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι και σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.