7ος χρόνος, ημέρα 2153η
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Αργεντινή - Κορονοϊός: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 84.000 - Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα

Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 84.000 - Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 689 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων του νέου κορονοϊού να ξεπερνά το όριο των 84.000, να φθάνει τους 84.628 νεκρούς ως εδώ.

Σημειώνεται πως το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 27.000 – επακριβώς 26.934 – κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό από τον Μάρτιο του 2020 να φθάνει τους 4.093.090.

Υπενθυμίζεται πως στην εν λόγω χώρα της Λατινικής Αμερικής είχαν χορηγηθεί μέχρι χθες 15,73 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 από την 29η Δεκεμβρίου, όταν άρχισε η εθνική εκστρατεία ανοσοποίησης. Έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση το 25% του πληθυσμού των 45 εκατομμυρίων. Η κυβέρνηση εντείνει την προσπάθειά της «για να εμβολιάσει, να εμβολιάσει και να εμβολιάσει», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι χθες.

Υπογραμμίζεται ότι η Αργεντινή πλήττεται από δεύτερο κύμα που αποδίδεται κυρίως στην παραλλαγή Γάμμα, το παραλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία.

Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε μάλιστα νωρίτερα την απόφασή του να παραταθούν έως τουλάχιστον την 25η Ιουνίου τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού. «Θα παρατείνουμε την απόφαση που είχαμε λάβει ήδη», είπε ο κεντροαριστερός αρχηγός του κράτους στη διάρκεια εκδήλωσης σε κέντρο υγείας, προσθέτοντας πως θα κατατεθεί σύντομα σχέδιο νόμου στο κοινοβούλιο προκειμένου «να συμφωνήσουμε» σε νέα μέτρα.

Επισημαίνεται ότι οι ισχύοντες περιορισμοί συμπεριλαμβάνουν την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς μόνο από εργαζόμενους που κρίνεται απολύτως απαραίτητο να πηγαίνουν στις δουλειές τους και την τηλεκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ