Οι ΗΠΑ αγοράζουν 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca

Οι ΗΠΑ αγοράζουν 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξασφάλισαν σχεδόν το ένα τρίτο από το πρώτο ένα δισεκατομμύριο δόσεις του πειραματικού εμβολίου της AstraZeneca, έναντι ποσού 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

Το εμβόλιο, παλαιότερα γνωστό ως ChAdOx1 nCoV-19 και τώρα ως AZD1222, αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πλέον έχει χορηγηθεί άδεια παρασκευής του στη βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για το κατά πόσο προσφέρει ανοσία απέναντι στον νέο κορανοϊό.

«Αυτή η σύμβαση με την AstraZeneca είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην εργασία προγράμματος Warp Speed ​​για ένα ασφαλές, αποτελεσματικό, ευρέως διαθέσιμο εμβόλιο έως το 2021», δήλωσε ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Alex Azar.

Η AstraZeneca, με έδρα το Cambridge της Αγγλίας, δήλωσε ότι είχε συνάψει συμφωνίες για τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και εξασφάλισε παραγωγική ικανότητα για ένα δισεκατομμύριο δόσεις, με τις πρώτες παραδόσεις να αρχίζουν τον Σεπτέμβριο.