Οι εθελοντές αξίζουν τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες
ΓΓ ΟΗΕ

Οι εθελοντές αξίζουν τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες

Τη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, εκφράζοντας τις ειλικρινείς του ευχαριστίες, υπογραμμίζει στον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. «Σε όλο τον κόσμο, εθελοντές βοηθούν ευάλωτες ομάδες, διορθώνουν την παραπληροφόρηση, διδάσκουν παιδιά, προσφέρουν βασικές υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και υποστηρίζουν τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής στην υγεία», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Αντόνιο Γκουτέρες. Προσθέτει μάλιστα ότι οι εθελοντές συχνά εργάζονται με τα Ηνωμένα Έθνη και δημιουργούν μία αίσθηση συντροφικότητας, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, συμβάλλουν στην προστασία των κοινοτήτων, ιδιαίτερα προσφέροντας σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Επιπροσθέτως, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υπογραμμίζει πως καθώς ανακάμπτουμε από την πανδημία, οι εθελοντές έχουν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο για την επιτάχυνση της αλλαγής προς πράσινες, χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιες οικονομίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Γκουτέρες απευθύνει έκκληση σε όλες τις κυβερνήσεις να προωθήσουν τον εθελοντισμό, να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των εθελοντών και να αναγνωρίσουν τη συμβολή των εθελοντών στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι οι εθελοντές αξίζουν τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες.