ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1952η
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Οδεύουν προς συμφωνία Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας

Οδεύουν προς συμφωνία Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας

Μετά απο μήνες διαπραγματεύσεων, οι ηγέτες του Κογκρέσου βρίσκονται ενα βήμα πριν την συμφωνία ενός νέου πακέτου στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ που έχει πληγεί σφόδρα από τις συνέπειες του κορονοϊού. 

Οι γερουσιαστές κατάφεραν να συμβιβάσουν τις διαφωνίες τους για να εξαλείψουν ένα από τα τελικά εμπόδια, μιας διαμάχης για τις αρχές δανεισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

«Τώρα που ξεπεράσαμε αυτό το εμπόδιο, μπορούμε να κλείσουμε το υπόλοιπο πακέτο για να παρέχουμε την απαραίτητη ανακούφιση σε οικογένειες, εργαζόμενους και επιχειρήσεις» δήλωσε εκπρόσωπος του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ στο δίκτυο NBC.

To Κογκρέσο σκοπεύει να ψηφίσει το νέο πακέτο βοήθειας με αφορμή τον κορονοϊό, το οποίο περιλαμβάνει 600 δολάρια άμεσες πληρωμές σε ιδιώτες και ένα επίδομα αποζημίωσης ανεργίας 300 δολαρίων την εβδομάδα. Συνολικά το πακέτο στήριξης θα μπορούσε να φθάσει στα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια έως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Στα τέλη Μαρτίου, κι ενώ η πανδημία του Covid-19 σάρωνε τη χώρα, με σοβαρές επιπτώσεις και στον οικονομικό τομέα, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι είχαν συμφωνήσει να ψηφίσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα γιγαντιαίο σχέδιο βοήθειας ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων επιδόματα ανεργίας 600 δολαρίων την εβδομάδα. Ωστόσο, το πρόγραμμα αυτό έληξε στα τέλη Ιουλίου.