Ο Τζόκοβιτς θέλει «φούσκα» σε στυλ ΝΒΑ!

Ο Τζόκοβιτς θέλει «φούσκα» σε στυλ ΝΒΑ!

Η σπασμένη από τα νεύρα ρακέτα του, έφτασε σχεδόν ως τις άδειες εξέδρες. Η κραυγή του, όμως, μετατράπηκε σε κίνητρο με το οποίο ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβλήθηκε την Τρίτη (16/2) του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα τέσσερα σετ και προκρίθηκε στους «4» του Open Αυστραλίας. Ο 34χρονος Σέρβος σταρ βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ, με 3-0 γκέιμς στο τρίτο και τέταρτο σετ, όμως κατόρθωσε να φτάσει στον 9ο ημιτελικό του στη Μελβούρνη. Στις οκτώ προηγούμενες φορές είχε φτάσει ως την κατάκτηση, είναι πολυνίκης της διοργάνωσης και «κυνηγά» τον 18ο τίτλο Γκραν Σλαμ της καριέρας του.

Στον ημιτελικό θα συναντήσει τον Ρώσο Ασλάν Καράτσεφ, μεγάλη έκπληξη του τουρνουά. Παρά τον τραυματισμό του στους κοιλιακούς, εμφανίστηκε... φουριόζος στο κορτ με τον Ζβέρεφ, αλλά το ίδιο δυναμικός και στη συνέντευξη Τύπου. Αναφέρθηκε ξανά στην 14μερη καραντίνα στην οποία υποχρεώθηκαν οι τενίστες πριν από το Open στην Αυστραλία, κάνοντας λόγο για επιπτώσεις και στη σωματική και στην ψυχική υγεία τους. 

«Δεν θέλω να κάθομαι εδώ και να γκρινιάζω, όμως θα είμαι ειλικρινής και ρεαλιστής. Αυτό που κάνουμε δεν είναι φυσιολογικό... Πρέπει στα επόμενα τουρνουά να βρούμε έναν άλλον τρόπο. Ισως μία “φούσκα” σαν αυτή του ΝΒΑ. Ακούω ότι πολλοί τενίστες συζητούν αυτή την ιδέα. Ας επιλέξουν ένα μέρος και ας παίξουμε εκεί για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες όλους τους αγώνες. Ας ξεκουραστούμε για μερικές μέρες και ας μείνουμε για το επόμενο τουρνουά», επισήμανε ο Σέρβος, ζητώντας «να καθίσουμε και να μιλήσουμε για λύσεις».

Μπορεί πρόσφατα η Ναόμι Οσάκα, που θα παίξει στον ημιτελικό της Πέμπτης κόντρα στην Σερίνα Γουΐλιαμς, να δήλωσε πρόθυμη να περιοριστεί σε καραντίνα δύο εβδομάδων και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όμως ο Τζόκοβιτς συμπλήρωσε πως «οι περισσότεροι αθλητές δεν θέλουν να μπουν εκ νέου σε αυτή τη διαδικασία, αν αυτό απαιτηθεί για να διεξάγονται οι αγώνες μας». Και κατέληξε ότι «ας πούμε την αλήθεια... Στο Open ήρθαμε γιατί το χρηματικό έπαθλο είναι το ίδιο, παρά την κατάσταση. Στα άλλα τουρνουά της ATP, όμως, η μείωση θα είναι μεγάλη και θα παραπονεθούν και οι παίκτες που είναι χαμηλά στην κατάταξη».